Orvvadászat vagy önvédelem? – Nyomoznak a fideszes polgármester ellen

Csanádi Dávid 2019. november 17. 15:50 2019. nov. 17. 15:50

Hogy valójában mi történt, az nem egészen tiszta még, de azt Bognár Zoltán maga is elismerte, hogy szabálytalan volt.

Bognár Zoltán, Fertőd polgármestere egy családtagjával vadászott csütörtök éjjel a Lés-erdőben, majd a vadászat végeztével visszaindultak autójukhoz. Már a vadászati zónán kívül voltak, amikor – elmondása szerint – három vaddisznó támadó szándékkal nekik rontott. Nem volt más választása tehát, mint lőni.

A történetet közlő Népszavának a rendőrség megerősítette, hogy orvvadászat gyanúja miatt nyomoz, azonban ennél többet nem mondhattak.

Az érintett viszont igen: a lapnak elmondta, hogy nem minősíteni orvvadászatnak az esetet, de elismerte, hogy egyrészt szabálytalanságot követett el, amikor a vadászati zónán kívül nem tette tokba a fegyverét, másrészt – amiért aztán valaki feljelentette – olyan területen lőtt, ahol nem lett volna szabad.  

A cikk szerint a polgármester azt is elismerte, hogy gyanúsított lett az eljárás során – ám hangsúlyozta, hogy kihallgatása során mindenről beszámolt, és kísérője is tudja tanúsítani, hogy igazat mondott. Hogy a rendőrök orvvadászattal gyanúsítanák, azt nem tudta megerősíteni, igaz, elmondása szerint azt sem tudja pontosan, hogy milyen jogcímen zajlik ellene eljárás.