Összefogást hirdet a német államfő

HírKlikk 2023. december 25. 18:00 2023. dec. 25. 18:00

A demokrácia bátorságot, összetartást igényel az emberektől – és világos beszédet azoktól, akik a politikáért felelősek. Erről beszélt karácsonyi üzenetében Walter Steinmeier német köztársasági elnök.

Az egykori szociáldemokrata politikus szólt arról, mennyien mondják, hogy „nem akarom már a híradásokat nézni” – írta meg a Tagesschau.

Sokan akarnak kikapcsolódni, elszigetelni magukat a nyomasztó világtól s ez érthető. Ugyanakkor olyan emberekre van szükség, akik azon dolgoznak, hogy megjavítsák azt, ami rossz. És nagyon sokan vannak Németországban, „akik a közöset állítják előtérbe, nem pedig azt, ami elválaszt”, mondotta.

Steinmeier szólt arról, hogy joggal várható el a politikusoktól a világos beszéd, az, hogy küzdjenek a helyes útért, „ de az is, hogy olyan válaszokat adjanak a kérdésekre, amelyek tovább segítik az országot.” Csak közösen, összefogva oldhatók meg azok a gondok, amelyek az európai szomszédoknál ugyancsak jelentkeznek, mutatott rá a német államfő.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom