Összeírják az összes hadrafogható orvost és ápolót

HírKlikk 2020. szeptember 23. 10:53 2020. szept. 23. 10:53

Müller Cecília még a magánkórházaknak és szolgáltatóknak is levelet küldött, arra kérve őket, írják össze azokat az orvosokat és ápolókat, akik szükség esetén kirendelhetők a koronavírusos betegek kezelésére kijelölt intézményekbe. Az országos tiszti főorvos szerint, ugyanis súlyosbodik a járvány.

„A Covid-19 betegek ellátásának biztosítása érdekében, a fertőzött betegek ellátására kijelölt egészségügyi szolgáltatók Covid-19 ellátási kapacitásait bővíteni szükséges, ideértve a betegek ellátásához szükséges humánerőforrást is, amit az érintett intézmények saját hatáskörben már nem tudnak megoldani" – olvasható a szeptember 21-ei keltezésű, a 24.hu-hoz is eljutott levélben.

A szakemberek ugyanis a fertőzéses adatokból arra számítanak, hogy emelkedik majd a kórházi ellátást igénylő betegek száma.

Az országos tiszti főorvos az egészségügyi törvényre hivatkozva, emlékeztet az átvezénylés szabályaira válsághelyzet idején: „az egészségügyi dolgozó más egészségügyi tevékenység ellátására alapellátást, járóbeteg-szakellátást vagy fekvőbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi intézménybe vagy időszakosan működő gyógyintézetbe kirendelhető.”

A szolgáltatóknak a hétfőn megkapott e-mailre kedd délig kellett olyan választ adniuk, amely tartalmazta az orvosok és az ápolók listáját is.

Forrás: 24.hu