Összeverekedett két fideszes politikus egy keceli kocsmában – videó

HírKlikk 2024. február 20. 12:30 2024. feb. 20. 12:30

A Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) birtokába került annak a térfigyelőkamerának a felvétele, amelyen mintha az lenne látható, amint egy keceli sörözőben két helyi fideszes politikus egymásnak esik, tudatta a párt Facebook-oldalán, ahol a videót is közzétették.

Az RTL úgy tudja, hogy a videón az ütéseket kapó-álló dr. Agócs Ákos képviselő, a kulturális, sport és idegenforgalmi bizottság elnöke lemondott megbízatásáról.

Mivel alig hónapokra van a következő önkormányzati választás, Agócs megüresedett helyéért nem lesz időközi, a pozíciót az a jelölt fogja elfoglalni, aki a 2019-es választásokon a képviselő testületbe be nem választottak közül a legtöbb szavazatot kapta, tehát épp, hogy kimaradt az önkormányzatból. Ez a valasztas.hu adatai szerint Városi Anett független jelölt lenne, aki ekkor mindössze 26 szavazattal maradt le a mandátumról.

Az MMM szerint Agócs Verba Józseffel, a Kecel Városi Sportcsarnok vezetőjével kapott össze, akit Haszilló Ferenc polgármester bízott meg hivatalával. Azt írják: Verba idén Haszilló oldalán indul a választáson képviselő-jelöltként. A helybéliek szerint Agócs korábban különösen jó viszonyt ápolt Haszillóval, de az évek során némileg elhidegültek: elképzelhető, hogy ennek lehetett köze a Verba és Agócs közti konfliktushoz.

A tettlegességig fajult vita mindkét sérültjét kórházi ellátásban részesítették. Vélhetően látlelet is készült, és az ügyben feljelentés is történt, írja az MMN. 

A videón úgy tűnik, hogy Agócs először amellett az asztal mellett guggol, ahol Verba egy másik férfi társaságában ül, és gesztikulálva magyaráz Agócsnak. Egy ponton aztán a férfi arcára üt, mire ő feláll, és szóban reagál erre valamit. Ezt követően Verba felpattan, és ütlegelni kezd, Agócs pedig védekező pozícióba vágja magát, majd az ajtóban dulakodik tovább Verbával.

Forrás: rtl.hu