Pápa lett a vírus egyik gócpontja, félnek az emberek az utcára menni

HírKlikk 2020. augusztus 9. 08:22 2020. aug. 9. 08:22

Arcukra fagyott a mosoly Pápán az embereknek, amikor Müller Cecília országos tiszti főorvos gócponttá nyilvánította a Veszprém megyei várost. Harminchárom új fertőzöttet találtak a héten. Köztük van egy óvónő és egy idősotthon lakója, illetve egy gyermekorvosi ügyeleten dolgozó asszisztens. Az óvodát bezárták, fertőtlenítették, több óvodai dolgozót és 20 gyereket karanténba küldtek.

A Blikk beszámolója szerint Pápán a korábban megszokottnál több embert lehet az utcán is maszkban látni. A bolti árusok azt mondták a Blikk munkatársainak, hogy a hét közepétől kevesebb betérő vásárlót kell figyelmeztetni, hogy az orrukra is tolják fel a maszkot.

– Talán most elkezdik komolyan venni, hogy itt van közöttünk a vírus – vélekedett az egyik könyvárus.

– Amíg nem büntetik a maszk elbliccelését, addig az emberek többségének mindegy lesz, mit mond a tiszti főorvos. Mi a családdal mindenesetre igyekszünk minél kevesebbet bent lenni a városban, most is csak ügyeket intézünk – jegyezte meg az egyik pápai lakos.

Orbán Viktor bejelentette, hogy különleges egységeket küldenek a legfertőzöttebb gócpontokra. A járványügyi bevetési egység feladata a fertőzési gócpontok lokalizálása és a vírus továbbterjedésének megakadályozása. Katonai zászlóalj is az egység tagja, melynek a vegyi, biológiai és nukleáris fegyverek elleni védekezés a feladata, de eszközeik a járvány elleni védekezésben is hatékonyan felhasználhatóak, írja a Blikk.

Forrás: Blikk