Parlamenti mesekönyvben tűnt fel Szájer József ereszcsatornás menekülése

Föld S. Péter 2021. december 1. 07:52 2021. dec. 1. 07:52

Mikuláscsomaggal kedveskedett a dolgozók gyermekeinek az Országgyűlés Hivatala. Kedves, meghitt szokás ez náluk, az idén ráadásul egy könyv is volt az ajándékok között, méghozzá nem is akármilyen. Tóth Zita Szél Hozta Rézvitéz című mesekönyvét kapták Mikulás bácsitól ajándékba a munkatársak gyerekei, a nagyobbak az egyik mesét és annak illusztrációját különösen értékelni tudják. Nem beszélve e gyermekek szüleiről, akiknek gondoktól barázdált homlokára szintén sikerült némi derűt varázsolni.

Tordai Bence képviselő nem volt rest, és belelapozott a könyvbe, övé az érdem, hogy felfedezte, és megosztotta a nyilvánossággal ezt a nem mindennapi csemegét. A könyv főhőse, Szél Hozta Rézvitéz ugyanis az egyik mesében az Országház egyik ereszcsatornáján mászik le. Nem tudni, hogy a hős vitézt mi késztette erre a nyaktörő mutatványra, csak remélni lehet, hogy nem egy illegális melegpartin rajtaütő rendőrök elől kellett menekülnie, mint egy évvel ezelőtt Szájer Józsefnek, aki egy brüsszeli összejövetelről ezzel a módszerrel próbált meglógni a felelősségre vonás elől.

Ha már a Fidesz-alapító Szájer József egykori hőstettét ily módon megörökítették, más daliás cselekedetekről is lehetne mesét írni. Szél Hozta Rézvitéz például hajózhatna az Adrián, csodaszép, lenge öltözékben mutatkozó sellőkkel körülvéve, akik mindenféle érdekes, de leginkább szexuális kunsztokkal szórakoztatnák a hőst és társait. Születhetne mese a lélegeztetőgépekre eltapsolt milliárdokról is, amelyek jutalékából egy most bajba került maláj milliárdos luxusjachtot és repülőgépet vásárolt magának. Egy másik történetben Rézvitéz elbeszélgethetne Kósa Lajossal, aki elmondaná neki, amit a Pegasus kémbotrányról tud, vagy azt, hogy miként is volt azzal az igen egyszerű csengeri háziasszonnyal, aki mesés vagyon örökösének adta ki magát, és akinek a történetét a kapzsi Kósa annyira elhitte, hogy közjegyző előtt állapodott meg vele a markát ütő jutalékról.

Sok szép mesét lehetne írni a NER történeteiből: nemcsak a parlamenti dolgozók gyermekei, de mindenki más is tudna értékelni egy ilyen ajándékot.