Partygate: újabb bizonyító erejű videó került elő a mulatozókról

HírKlikk 2023. június 18. 18:00 2023. jún. 18. 18:00

Egy eddig ismeretlen videó került fel az internetre arról a partiról, melyet a Covid járvány idején tartottak a Downing Street 10-ben. A koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt szigorú korlátozások idején Boris Johnson korábbi kormányfő részvételével megtartott összejövetelek nyilvánosságra kerülése okozta végül is a miniszterelnök bukását.

A rendőrségi vizsgálat befejezése után 2022 májusában összesen 126 esetben szabtak ki pénzbírságot a hatóságok illegális partik ügyében. Az ügyben nemcsak Boris Johnsont és feleségét, de a jelenlegi miniszterelnököt Rishi Sunakot is megbírságolták, aki akkor pénzügyminiszter volt. 

A most nyilvánosságra került mobiltelefonnal készített amatőr felvételen a Downing Street munkatársai isznak, táncolnak, és nevetve azon szórakoznak, hogy megszegték a Covid miatt elrendelt korlátozásokat. 

Az Independent szerint a videó 2020. december 14-én készült. Ekkor már érvényben volt a  Johnson-kormány által elrendelt második országos zárlat, melynek értelmében legfeljebb két, nem ugyanabban a háztartásban élő ember tartózkodhatott zárt térben egymás társaságában.

Felettébb kínos az, hogy az egyik átmulatott éjszakán át tartó bulit Fülöp herceg temetésének előestéjére szervezték, akkor, amikor a szigorú korlátozások miatt II.Erzsébet királynő is egyedül volt kénytelen elbúcsúzni férjétől – írja az Index.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom