Peking politikai okból betiltja a WhatsApp-ot

HírKlikk 2024. április 20. 16:05 2024. ápr. 20. 16:05

Az iPhone-ok és más Apple-termékek kínai használói ezentúl nem férhetnek hozzá a Meta amerikai vállalat WhatsApp és Threads nevű alkalmazásaihoz. 

Az illetékes kormányhatóság indokolása szerint a tilalmat nemzetbiztonsági okokból hozták. Bár ennél többet nem közöltek, a New York Times úgy értesült: az alkalmazásokban olyan tartalmakat találtak, amelyek a hatóság szerint, Hszi  Csin-ping államelnök és pártfőtitkár ellen bujtogattak. 

A kínai kormány egyúttal letiltotta az amerikai Signal és a Dubaiban bejegyzett Telegram alkalmazás használatát is. A lépés újabb fejezete az Egyesült Államokkal az Internet, elektronikus termékek, szolgáltatások kérdéseiben folytatott csatának. 

Kína már régen betiltotta a Facebookot és az Instagramot, míg az amerikai kormány – ugyancsak nemzetbiztonsági okokra hivatkozva – arra akarja kényszeríteni a népszerű kínai TikTok videóportál tulajdonosát, hogy adja el cégét amerikai vállalatnak.

(A kiemelt képen egy Apple üzlet Kínában. Nekik megtiltották a WhatsApp és a Threads terjesztését.)Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom