Pert vesztett Hadházy Ákos

HírKlikk 2018. január 22. 08:51 2018. jan. 22. 08:51

Hadházy Ákos megsértette a Szent István Egyetem jó hírnévhez és becsülethez fűződő személyiségi jogait, amikor 2016-ban arról számolt be a nyilvánosságnak, hogy az intézmény "álprojektek" és "áltanulmányok" révén milliárdos összeggel stafírozott ki külsős cégeket - mondta ki a napokban a Fővárosi Törvényszék.

Az ítéletről hírt adó PestiSrácok.hu jelezte: az LMP-s országgyűlési képviselő a bíróságon szinte semmit nem tudott bizonyítani az állításaiból - írja a Magyar Idők.

A Fővárosi Törvényszék ítéletében eltiltotta Hadházy Ákost a további jogsértéstől, továbbá kötelezte, hogy kérjen bocsánatot, fejezze ki sajnálkozását a Korrupcióinfo.hu honlapon - az LMP-s társelnöke, parlamenti képviselője itt számolt be az általa vélelmezett visszaélésekről -, valamint fizessen 500 ezer forint sérelemdíjat és 30 ezer forint perköltséget az egyetemnek.

Mivel az elsőfokú bírósági ítélet ellen Hadházy Ákos fellebbezett, így az nem vált jogerőssé, a per hamarosan a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik tovább.