Pintér Sándor volt cége is beszáll a budapesti repülőtér védelmébe

HírKlikk 2023. szeptember 9. 09:30 2023. szept. 9. 09:30

Közös céget alapított a NER két kedvenc biztonsági cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. és a Valton-Sec Zrt. – derítette ki a nyilvános adatbázisokból az mfor.hu. A szeptember 1-jén bejegyzett vállalkozásnak a tulajdonosok az AS-SEC Biztonsági Szolgálat Kft. nevet adták, főtevékenysége pedig biztonsági rendszer szolgáltatás. A Civil Zrt. Pintér Sándor belügyminiszter volt cége, a Valton pedig a Fidesz és az állami rendezvényeket szokta biztosítani.

Hivatalosan ugyan nem közölték, hogy az AS-SEC a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kíván majd tevékenykedni, ám az AS rövídítés akár az Airport Service-re is utalhat. Az mfor.hu emlékeztet arra, hogy a budapesti reptérnek már van ilyen profilú vállalkozása. Az 5,5 milliárd forintos forgalommal és 200 millió forintos nyereséggel rendelkező Bud Security Kft., amely a Budapest Airport Zrt. leányvállalataként biztonsági szolgáltatásokat, utas- és poggyász koordinációs feladatokat lát el a reptéren. Ha viszont a jövőben  a magyar államé lenne a reptér, akkor esetleg új cég léphetne a helyébe.

Arról, hogy a magyar állam vételi ajánlatot tett a Budapest Airport megvásárlására, a Hírklikk itt írt.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom