Pintér Sándor világítja át a magyar egészségügyet

HírKlikk 2020. május 18. 09:01 2020. máj. 18. 09:01

Az elmúlt hetekben megszaporodott az egészségügyi szakemberek látogatása a belügyminiszternél . Pintér Sándor a közelmúltban fogadta a Magyar Kórházszövetség, valamint a Magyar Orvosi Kamara elnökét és több egészség-gazdaságtanban jártas ágazati szaktekintélyt is – értesült a Népszava.

A lap információi szerint, a belügyi tárca vezetőjének fokozott érdeklődését az magyarázhatja, hogy felhatalmazást kapott a miniszterelnöktől az ágazat átvilágítására, az állapotok felmérésére.

A kórházparancsnokok kinevezésével már március végén Pintér Sándor belügyminiszter – az operatív törzs vezetője – közvetlen irányítása alá került az intézmények készlet-, erőforrás- és információgazdálkodása. Állítólag a kórházparancsnoki rendszer bevezetését is maga Pintér javasolta a kormányfőnek.

Bár a koronavírus járvány miatt, megakadt az egészségügy átalakítása, április végén a Magyar Közlönyben megjelent egy rendelet a kórházak központi gazdálkodási rendszerének kialakításáról. Erre a kormány nyolcmilliárd forintot rendelt és megvalósítását a belügyi tárcához tartozó kormányzati adatközponthoz utalta.

Forrás: Népszava