Plusz félmilliárd a Rogán Cecíliához köthető sportrendezvényekre

HírKlikk 2019. augusztus 16. 17:37 2019. aug. 16. 17:37

“Úgy tudom, a feleségem cége semmilyen állami megbízást és szerződést nem kap, abban pedig, hogy az állam ingyenes sportrendezvényeket támogat – mindig is támogatott – nincs semmi különös” - közölte Rogán Antal.

A hvg.hu az MVM-től, az Antenna Hungáriától, valamint a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-tól kért és kapott válaszokat, hogy kiderüljön, mekkora össszeggel szponzorálták a Fitbalance Aréna Tavaszt, a Fitbalance Kids-t és a Nemzeti Futóversenyt.

A támogatási struktúra az általuk begyűjtött információk alapján a következőképpen néz ki: az MVM 230 millió forintot adott a fenti három eseményre, a Szerencsejáték Service Zrt. 205 millió forintot, az Antenna Hungária pedig 60 millió forintot. Ez pedig így egyben 495 millió forint.

Az nem teljesen egyértelmű, a vállalatok miért tartották fontosnak, hogy ennyi pénzzel szponzorálják éppen ezeket a rendezvényeket. Az mindenesetre biztos, hogy korábban, tehát azelőtt, hogy Rogán Cecília megjelent volna a környékükön, jóval szerényebb összegeket adtak ugyanerre a célra - már ha utaltak egyáltalán bármennyit. Az Antenna Hungária például csak idén kezdte el a szponzorálást, az MVM pedig az idei évet megelőzően mindösszesen 6 millió forintot adott. 

Azt, hogy a szponzorpénzekért cserébe mit kellett teljesíteni, egyedül az MVM küldte meg – a szponzorpénzekért cserébe az állami cég többek között azt kérte a szervezőktől, hogy biztosítsák főtámogató státuszát, valamint logója megjelentetését a hirdetésekben és természetesen a helyszínen. A Szerencsejáték Zrt. viszont kitakarta az erre vonatkozó részt, az Antenna Hungária pedig csak a szerződések értékét küldte meg, magukat a szerződéseket nem.