Pócs János állítólag megfenyegetett és megütött egy választópolgárt Jászberényben

Wirth 2019. november 10. 13:44 2019. nov. 10. 13:44

Egy jászberényi lakos, Szabó András kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy vasárnap délelőtt Pócs János országgyűlési képviselő több szemtanú előtt fizikailag bántalmazta és megfenyegette.

Elmondása szerint az atrocitás annál a Táncsics Mihály úti pártszékháznál történt, ahol több párt irodája található. Szabó a helyi MSZP elnökkel szeretett volna beszélni pár mondatot magánügyben, amikor a Fidesz székházból Pócs János éppen sietve távozni akart.

Amikor a Fidesz országgyűlési képviselője meglátta Szabó Andrást, fölényesen megkérdezte tőle: "Magát még nem verték meg?" - és máris csattant az ütés a férfi nyakán. Állítólag, miközben Pócs János továbbrohant az autója felé, visszafordult és a következőket mondta: "Gondoskodom arról, hogy magát megverjék."

A sértett azonnal elment a helyi választási irodához, ahol közölték vele, hogy nem az ő hatáskörük, forduljon a rendőrséghez. Szabó ezután feljelentést tett a helyi rendőrkapitányságon. 

Az esetet követően Pócs Jánost telefonon értük el, aki szerkesztőségünknek elmondta: aljas provokációnak, rágalmazásnak tartja a dolgot. A kormánypárti képviselő azt is hozzátette, feljelentést tesz Szabó András ellen.