Polt Péter nem nyugszik, mégis nyomoznak Gyurcsány cége után

HírKlikk 2018. október 18. 12:52 2018. okt. 18. 12:52

Az ügyészség nem nyugodott bele, hogy a rendőrség nem indított nyomozást a Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára által irányított cég, az Altus ellen.

A Magyar Nemzeti Bank ugyanis bepanaszolta a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, amely szerint nem volt bűncselekmény, amikor az Altus időnként kölcsönt adott magánemberek vagy cégeknek, köztük az előzetesben ülő Czeglédy Csaba vállalkozásainak. Az MNB szerint a nyomozó hatóság elutasító érvei szakmailag nem voltak megalapozottak.

A Budapesti IX. kerületi ügyészség helyt adott a Magyar Nemzeti Bank kérésének, amely szerint a jogosulatlan pénzügyi tevékenység ellen büntetőjogi eszközökkel is fel kell lépni. A hivatalos magyarázat szerint nem lehet kizárni a bűncselekmény gyanúját a feljelentés-kiegészítés során beszerzett, valamint a panaszban szereplő újabb adatok alapján - írja a Fővárosi Főügyészség szóvivőjének Magyar Időknek adott nyilatkozata alapján a Klubrádió

Amikor a Nemzeti Bank megbírságolta az Altus-t, Dobrev Klára közleményében azt írta, hogy a Matolcsy György által vezetett jegybank nem egy független szervezet, ezért a lépést az „orbáni politika részének tekinti”. 

Forrás: Klubrádió