Publicus: a 18. kerületben a legtöbb ellenzéki Kunhalmi Ágnesre szavazna

HírKlikk 2021. szeptember 19. 15:25 2021. szept. 19. 15:25

A Publicus Intézet felméréséből kiderül, hogy milyenek az ellenzék esélyei a főváros 18. kerületében.

A Publicus Intézet a 18. kerületben végzett felmérést. A mintába 1009 fő került, a telefonos adatfelvételt augusztus 8-11 között végezték. Ebből kiderült, hogy a megkérdezettek 48 százaléka azt szeretné, ha az összefogott ellenzék nyerné a választásokat, és 42 százalék szeretné, ha továbbra is a Fidesz kormányozna. 10 százalék nem tudja, vagy nem válaszolt – írja az atv.hu a felmérés eredményei alapján.

Az ellenzék oldaláról két személy indul az előválasztáson, Kunhalmi Ágnes (MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Momentum) és Ferencz István (DK-Liberálisok) személyében.

Arra a kérdésre, hogy a választók kire szavaznának szívesen, ha csak Kunhalmi Ágnes és Lévai István (Fidesz-KDNP) közül választhatnának, összességében 50 százalék tenné le voksát Kunhalmi Ágnes mellett, 33 százalék pedig Lévai Istvánra szavazna. A pártpreferenciákból kiderül, hogy az ellenzéki szavazók 95 százaléka voksolna ebben az esetben Kunhalmira és csak 3 százalékuk érezné jobb megoldásnak Lévait. A kormánypárt szimpatizánsainak 66 százaléka Lévait, 19 százaléka Kunhalmit támogatná, 15 százalék nem tudja, vagy nem válaszolt.

Abban az esetben, ha csak Ferencz Istvánra vagy Lévaira lehetne szavazni, abban az esetben elveszti előnyét az ellenzék, hiszen a felmérésen résztvevők 35 százaléka szavazna csak Ferencz Istvánra és szintén 35 százalék szavazna a Fidesz-KDNP jelöltjére. 30 százaléka a megkérdezetteknek ebben az esetben nem válaszolt, vagy nem tudott dönteni. Pártpreferencia szerinti bontásban a fideszesek 79 százaléka szavazna Lévaira, 3 százalék Ferenczre. Az ellenzékiek 84 százaléka támogatná Ferenczet, 14 százalékuk nem tudja vagy nem válaszolt.

Forrás: atv.hu