Publicus: Horváth Csaba vezet Zuglóban

HírKlikk 2024. június 4. 19:39 2024. jún. 4. 19:39

A jelenlegi polgármester, Horváth Csaba a legnépszerűbb Zuglóban – derül ki a Publicus Research legfrissebb közvélemény-kutatásából. A felmérésből az is kiderül, hogy a zuglóiak többsége ugyancsak a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjét tartja a legalkalmasabbnak a kerület vezetésére.

A zuglói polgármesterjelöltek közül nem meglepő módon, a hivatalban lévő Horváth Csaba a legismertebb 92 százalékkal, a felmérésben szereplő politikusok közül csak a 93 százalékos ismertséggel rendelkező főpolgármestert, a kerületet 2019-ig vezető Karácsony Gergelyt ismerik többen. A fideszes Borbély Ádám ismertsége 49 százalékos, míg a Momentum jelöltjét, Rózsa Andrást csak a megkérdezettek harmada, 34 százalék ismeri.

A kutatás során az összes megkérdezett 37 százaléka mondta azt, hogy a választáson Horváth Csabára szavaz majd, a kormánypártok jelöltjére, Borbély Ádámra a zuglóiak 23, a volt momentumos alpolgármesterre 15 százaléka szavazna. A Publicus kutatásából az is kiderül, hogy sem Vida Attila, az LMP jelöltje, sem a mi hazánkos Czeglédi János nem rendelkezik olyan támogatottsággal, amely érdemben befolyásolná a vasárnapi polgármester-választás eredményét.

A Publicus megvizsgálta azt is, mi lenne az eredmény abban az esetben, ha egyetlen ellenzéki jelölt, a jelenlegi polgármester állna csak szemben fideszes kihívójával. Ebben az esetben Horváth Csabára az összes megkérdezett 44 százaléka szavazna, Borbély Ádám pedig a szavazatok 24 százalékára számíthatna. Ezek az adatok is azt mutatják, hogy a hagyományosan baloldali Zuglóban a Fideszt csak az ellenzék megosztottsága teheti tényezővé.

A felmérésben részt vett zuglóiak 52 százaléka Horváth Csaba jelenlegi polgármestert tartja a legalkalmasabbnak a kerület vezetésére. Viszonylag szorosan, 50 százalékkal követi őt a fideszes Borbély Ádám, a momentumos Rózsa Andrást pedig az összes megkérdezett 33 százaléka tartja alkalmasnak, míg 50 százalékuk alkalmatlannak arra, hogy polgármesterként vezesse Zuglót.

A megkérdezettek 64 százaléka ígérte részvételét a választáson. A reprezentatív közvélemény-kutatást a Publicus Research 1004 fő zuglói lakos telefonos megkérdezésével végezte május 25. és május 29. között. A hibahatár plusz/mínusz 3,1 százalék.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom