Putyin ősszel ideiglenesen hazánkban állomásozik

Föld S. Péter 2019. július 16. 09:43 2019. júl. 16. 09:43

Budapest idén sem marad Putyin nélkül, sajtóhírek szerint Vlagyimir Putyin ősszel Magyarországra látogat. Az orosz elnök 2013 és 2018 között hétszer találkozott Orbán Viktorral, ötször Moszkvában, és kétszer Budapesten. Legutóbbi látogatásakor elégedett volt azzal, amit látott. Persze, látott hibákat is, mert a jó gazda szeme mindenhol lát hibát, de úgy tapasztalta, hogy alapjában jól mennek itt a dolgok.

Az intéző úr teszi a dolgát. Rombolja Európát, miközben saját birtokát vasmarokkal tartja kézben. Lehetne persze keményebb is, mint mi, odahaza Moszkvában, de ezeknek a magyaroknak egyelőre ennyi is elég. Nem kell mindenkit börtönbe zárni, elég néhány kirakatper, tanulnak ezek abból is.

Jó helytartónak tartja a gazda az intézőt, bár van néhány dolog, ami miatt ráncolja a homlokát. A paksi beruházás ügye például lassabban halad, mint ahogyan szeretné. Sok az okoskodás, jogszabály. Olajozottabban kellene intézni az ügyeket, meg kéne kenni a csapágyakat, hogy ne nyikorogjanak, és menjen a munka.

A felújított orosz metrókocsikkal is sok a baj. Két évvel ezelőtt is gond volt velük, akkor valami fakockáról jöttek a hírek, emiatt az ajtók nem mindig záródtak. Miért kell minden ajtónak záródnia? Most meg a légkondit hiányolják a magyarok. Büfé kocsi nem kéne? A gazda szerint jó kis szerelvények azok, majdnem olyanok, mint újkorukban, negyven évvel ezelőtt. Jó pénzért lőcsölte rá a magyarokra.

Tetszett a gazdának, amit legutóbb nálunk látott. A sajtó például már majdnem teljesen meg van zabolázva, a vidéki lapokat is szépen megfegyelmezték, azzal a néhány megmaradt szabad szigettel meg majd leszámolunk, ha eljön az ideje.

Jól végzi a munkáját az intéző úr, talán még meg is jutalmazza a gazda. Pedig, nem szokott ő jutalmazni senkit. Nála az a jutalom, ha nem büntet. Amúgy meg merne csak ugrálni az intéző úr, rögtön előkerülne néhány dokument a gazda zsebéből. Terhelő, ahogyan Magyarországon mondják. Bankszámlákról, bármiről, de ennek még nem jött el az ideje.

Ha az intéző úr megbízhatóan végzi a dolgát, nem is kerülnek elő soha ezek a dokumentek. És akkor azok a csúnya pletykák sem igazolódnak be, amelyek az intéző úrral kapcsolatban időről időre felbukkannak a magyar sajtóban. A még megmaradt magyar sajtóban.

Amúgy meg nincs abban semmi különös, hogy Putyin gazda idén is ellátogat Magyarországra. Magyarország biztonságos, Budapest gyönyörű.

Van ott folyó, és földje jó.

Forrás: Hírklikk