Rabosították a Fezen Fesztivál egyik résztvevőjét

HírKlikk 2019. július 29. 15:25 2019. júl. 29. 15:25

Közel húsz ember verekedett össze a székesfehérvári Fezen Fesztiválon vasárnap hajnalban. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a kiérkező rendőrök a helyszínen elfogtak, majd előállítottak egy 31 éves - késsel fenyegetőző - székesfehérvári férfit, aki ellen garázdaság miatt indult büntetőeljárás.

"Elképedve állunk a tegnap hajnali események előtt. Sajnos a hajnali órákban kb. 15-20 fő, viselkedni nem tudó látogatónk összeverekedett a fesztivál területén. Szerencsére, eddigi információnk szerint, komolyabb személyi sérülés nem történt, jelenleg zajlanak a rendőrségi meghallgatások" - így kezdte az esetről szóló beszámolóját a fesztivál szervezőbrigádja közösségi oldalán

"Az egyik sátras színpad keverőállása és a büféje közötti részen alakult ki dulakodás, majd kiterelték a rendbontókat a sátor mellé. Itt az egyik dulakodó kést rántott, akit körbezártak, elvették tőle a kést, majd megverték. Eddig mindenki megerősítette az eseményeket. Nem tudni, hogy ki kötött bele kibe, ki ütött először" - áll a Fezen főszervezőjének közleményében.

Az Index számolt be először az esetről, cikkük megjelenése után leveleket kaptak olyanoktól, akik azt állították, hogy szemtanúi voltak a verekedésnek. Itt egy idézet az egyik részletesebb levélből:

"Azt láttuk, hogy nagy csapattal jönnek a biztonságiak, és körbeálltak egy csapatot, majd elkezdték kitolni őket. Aztán kint elkezdtek verekedni, nem tudom ki kezdte, mindenki ütött mindenkit. Voltak, akik megpróbáltak a biztonsági emberek elől elfutni, 15 percig kergetőztek. Az egyiket lerántották vagy elesett, azt már nem láttam, csak azt, hogy utána 4-5 biztonságis üti ököllel, és rúgják a srácot, aki a földön fekszik. Ő pedig összegörnyedve fekszik. Rendőrök sehol."

A főszervező így reagált: "Állítólag érintettek voltak az esetben szurkolói csoportok is. Ha azok voltak, ha nem, senkinek nincsen joga zavarni másokat egy rendezvényen. Aki balhézni akar, menjen máshova, ne a FEZEN-re. Ez eddig sem volt divat nálunk, ez után sem lesz. Ez mindenkire igaz, ugyanúgy az őrökre, mint a közönségre. Annyi különbséggel, hogy az őrök alapvető feladata a közönség védelme és nem a bántalmazása. Nyilvánvalóan az őröknek is van hatáskörük, amin nem léphetnek túl."

Az eset körülményeinek tisztázása érdekében jelenleg is tart az adatgyűjtés, valamint a tanúk felkutatása és kihallgatása - közölte a rendőrség honlapja.