Régi eszközöket selejtezett a honvédség Kecskeméten - videó

HírKlikk 2020. augusztus 25. 05:00 2020. aug. 25. 05:00

Ötvenegy elavult, használhatatlanná vált eszközt vagoníroztak be hétfőn Kecskeméten a MH. 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. Az üzemképtelen eszközöket a honvédség tápiószecsői Anyagellátó Raktárbázis Bázisparancsnokságára szállították.

Tóth István százados, a páncélos és gépjárműtechnikai szakterület felelőse a baon.hu-nak elmondta, hogy a Magyar Honvédség Parancsnoksága utasítása alapján, az alakulatoktól el kell távolítani a felesleges és a huzamosabb ideje üzemképtelen technikai eszközöket. Ezeket több ütemben, vasúton és közúton szállítva juttatják el a honvédség tápiószecsői Anyagellátó Raktárbázis Bázisparancsnokságára.

A hétfői sajtónyilvános esemény az elszállítás második üteme volt, amikor 51 eszközt vagoníroztak be. Az első ütemben 61 szerkezetet szállítottak el. A leselejtezett eszközök között nem csak járművek, hanem egyéb technikai eszközök, például pályakarbantartó, repüléskiszolgáló szerkezetek, aggregátorok, daruk is szerepelnek, amelyek többsége 30-40 évet is leszolgált.

A Magyar Honvédség Parancsnoksága Logisztikai és Gazdálkodási Csoportfőnöksége az eszközök állapotát felmérve, dönt további sorsukról: állapottól függően, központi készletben tarthatják és karbantartás után tovább üzemeltethetik, esetleg megtartják azokat javítási alapnak vagy kivihetik lőterekre kemény céloknak.

Forrás: baon.hu