Rekord részvétel! 662 ezren voksoltak az előválasztáson

HírKlikk 2021. október 17. 09:30 2021. okt. 17. 09:30

Rekord részvétellel zárt szombat este az előválasztás, az utolsó napon 118.415-en adták le voksukat a két miniszterelnök-jelöltre.

Szép hajrával ért véget az előválasztás második fordulója, derül ki az Országos Előválasztási Bizottság által közölt adatokból. Szombaton összesen 118 ezer 415-en voksoltak, ezzel megdőlt minden eddigi rekord a napi szavazásokban. Több mint 88 ezren a szavazó sátrakban voksoltak, míg 30 ezren online döntöttek arról Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter legyen jövő tavasszal Orbán Viktor kihívója. 

Az adatok alapján a második fordulóban összesen 662 ezren szavaztak, ez csaknem 30 ezerrel meghaladja az első fordulóban szavazók számát. Szép adat az is, hogy 219 991-en csak a második fordulóban vettek részt az előválasztáson, ami a szavazók harmadát jelenti. 

Több szakértő is úgy véli, hogy Márki-Zay Péternek kedvezett a magas részvétel az előválasztáson. Márki-Zay Péter szerint több mint hatszázezer voksra van szükség ahhoz, hogy ő kerülhessen ki győztesen a DK miniszterelnök-jelöltjével szemben. 

Eredményhirdetésre vasárnap késő este lehet számítani. A tájékoztatás szerint most ugyanis az egész ország egyetlen körzetnek számít, így gyorsabb lesz a szavazatok összesítése.