Reménysugár a napelemeseknek

HírKlikk 2024. október 6. 19:02 2024. okt. 6. 19:02

Mostantól azok a regisztrált napelemes kivitelezők, akik eddig a NAV felé fennálló adótartozásuk miatt nem tudták lehívni az RRF 6.2.1-es pályázat összegét, új lehetőséget kaptak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha a napelemes rendszert a pályázat keretében készre szerelték, és minden szükséges dokumentációt feltöltöttek az elszámolással együtt, akkor a pályázati összeget a NAV részére kérhetik kiutalni.

Mindezt a Portfolio írta meg, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetségre hivatkozva.  Mint olvasható: ez lehetővé teszi a pályázatok sikeres lezárulását, még akkor is, ha a kivitelezőnek jelenleg is adótartozása van.

Az elmúlt években döcögősen haladt, olykor egészen elképesztő fordulatokat produkált a 2021-es napelemes pályázat – mutat rá a Portfolio. Vasárnap a hivatalos pályázati adatbázis szerint még mindig közel 10 ezer pályázatban nem történt kifizetés, a kifizetett 77,6 milliárd forintos összeg pedig a 124,8 milliárd forintos elnyert támogatási kerethez, és az ugyanilyen összegű hatályos szerződéses állományhoz képest jócskán elmarad. A mostani fejlemény azonban remélhetőleg lendületet ad ennek a folyamatnak, segíthet átvágni a „gordiuszi csomót”, így a kivitelezők haladhatnak a munkákkal a befejezés felé.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom