Részeg és drogos emberek garázdálkodnak a gödöllői HÉV-en!

HírKlikk 2024. június 30. 08:50 2024. jún. 30. 08:50

„Undorító, vállalhatatlan, közveszélyes emberek lepték el a H8-H9-es HÉV vonalát, élhetetlen az egész. Nem lehet tőlük nyugodtan utazni, dohányoznak, fenyegetőznek, szemetelnek, üvöltenek, és terrorizálják az utasokat”. Így írta le a problémát a 24.hu egyik olvasója, szemléltetve a helyzetet a járműveken készült, borzalmas állapotokat rögzítő felvételekkel. Az olvasó beszámolója szerint teljesen átvették az uralmat az Örs vezér terén és a HÉV-en a drogosok, napi szinten járnak ki „komplett csapatok” Kerepesre és vissza, közben pedig véletlenszerűen leszállnak egy-egy megállóban, és ott randalíroznak. A helyzet egyre durvul, és minthogy több tízezer ember közlekedési útvonalát érinti, ezért minél hamarabb megoldást kellene találni. 

A MÁV-Volán-csoport elismerte, hogy a H8-as vonalon romlott a közbiztonság az utóbbi időben, ugyanakkor azt írták: nem tudják átvenni a rendőrség jogkörét. Közölték, hogy főleg a csúcsidőben és az esti órákban megemelt létszámban látják el a személy- és vagyonőr végzettséggel rendelkező ,,HÉV rendészek” a szolgálatot. Ők jogosultak – de gyakran csak rendőri segítséggel képesek – kizárni az utazásból azokat a személyeket, akik nem tartják be a közösségi közlekedés alapvető szabályait. Noha folyamatosak a közbiztonsági akciók, ők is érzékelik, hogy a probléma nagysága „időnként túlmutat a rendelkezésre álló kapacitásokon”, ezért partnereikkel folyamatosan keresik az utasbiztonság szavatolásának új és még hatékonyabb módjait. 

A 24.hu szerint mára szinte köztudomású tény, hogy Kerepesen, a Gyár utcában van néhány díler, akiktől a HÉV-en randalírozók a drogot vásárolják. Gyuricza László, a település polgármestere erről azt mondta, közvetlen bizonyító erejű felvétel nincs, csak a szóbeszéd, az viszont tény, hogy a rendőri jelenlét hiánya a szegregátumokban lehetővé teszi az olcsó drogok terjesztését. Emiatt a polgármester azt szeretné, ha a Belügyminisztériumban végre felismernék: „a császár meztelen!”

Gyuricza szerint a megoldás érdekében a HÉV-vonalon érintett települések polgármestereinek összefogva kellene a belügyminiszterhez fordulniuk.

A 24.hu olvasójának fotója

Forrás: 24.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom