Rogán Antal szerint a magyar emberek erőltették a kormányra a nemzeti konzultációkat

Föld S. Péter 2020. november 25. 19:10 2020. nov. 25. 19:10

Ha idáig volt valaki ebben az országban, aki úgy gondolta, hogy a nemzeti konzultáció szemfényvesztés és kidobott pénz, mindemellett parasztvakítás, és csak arra jó, hogy a kormány milliárdokért fényezze magát, az jól teszi, ha most visszavonulót fúj, megtépkedi a ruháját, és hamut szór a fejére. Magyarul: bocsánatot kér Rogán Antaltól, amiért azt gondolta róla, hogy felelőtlenül szórja az adófizetők pénzét. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter ugyanis a parlament igazságügyi bizottságának meghallgatásán a napnál világosabban bebizonyította, hogy a nemzeti konzultáció fontos és szükséges, mert egy lehetőség arra, hogy az emberek elmondhassák a véleményüket, és a kormány az emberek akaratának megfelelően cselekedjen.

„Önöknek fáj, hogy a magyar kormány megkérdezi a magyar emberek véleményét, mert amikor önök voltak kormányon, akkor soha nem tették meg.” Így reagált Rogán Antal, amikor az ellenzéki képviselők nehezményezték, hogy milliárdok mentek el a hiábavaló nemzeti konzultációkra, miközben ennek a pénznek máshol jobb helye lett volna.

Így már persze minden érthető, mi kérünk elnézést, amiért eddig a kákán is csomót kerestünk. Így már egészen más a leányzó fekvése: ha valóban a magyar emberek kéréseit teljesítette a kormány, akkor le a kalappal előtte, tényleg jól tette, hogy így tett, botorság lett volna szembemenni a magyar emberek akaratával.

Mostantól tehát tudjuk, hogy ami van, azt magunknak köszönhetjük. Mi, magyar emberek hatalmaztuk fel Kétharmad elvtársat, hogy Mészáros Lőrinc, Tiborcz István, valamint a többi csókos helyettünk is megszedjék magukat. A mi kérésünket teljesítették azzal, hogy százezreket elszegényítettek, és olyan helyzetbe hozták őket, hogy gondot okozzon nekik a hónap végén enni adni a gyerekeiknek, ruházni őket és kiváltani a gyógyszereiket. Mi akartuk, hogy az egészségügyet a padlóra küldjék, nem is szólva az oktatásról, ahol rosszul fizetett, megfélemlített pedagógusok, korszerűtlen tudást, versenyképtelen ismereteket oktatnak a diákoknak.

És azt is mi akartuk, hogy az egykori legvidámabb barakk mára a legszomorúbb országok egyike legyen. Hogy Magyarország nemzetközileg elszigetelődjön, és az ország vezetőivel már csak néhány keleti despota álljon szóba. Mindent mi akartunk, ami nem jó nekünk, mi hatalmaztuk fel Kétharmad elvtársat, hogy helyettünk helikopterezzen, luxusjachtozzon, magánrepülőgépezzen, valamint arra is, hogy a mi pénzünkből működtetett közmédia révén a mi képünkbe hazudjon.

Köszönjük Rogán Antalnak, hogy megvilágította az elménket, most már tudunk mindent, tényleg nincs több kérdésünk. Kérésünk is csupán egy maradt: nem lehetne az eddigieknél gyakrabban, még drágábban, még bugyutább kérdésekkel konzultálni velünk? Nekünk, magyar polgároknak, minden pénzt megér, ha hülyének néznek bennünket.