Rogánnak saját nyelviskolája van

Zutyu 2020. július 7. 15:15 2020. júl. 7. 15:15

Legalábbis az angol nyelvi képzést a Miniszterelnöki Kabinetirodának egy olyan cég végzi, amely bevételeinek majdnem 100 százalékát Rogánék adják.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda 2017. óta a Riverside Nyelvstúdió Oktató és Szolgáltató Kft-vel szerződik angol nyelvi képzésekre – derül ki a tárca szerződéses listájából, amit időről-időre a kormány honlapján tesz közzé. Ebben önmagában nincs semmi izgalmas, hiszen fontos, hogy az állami vezetők és munkatársaik jól elboldoguljanak a nemzetközi tárgyalásokon. 

Az érdekességet az adja, hogy az Opten adatai szerint, a 2011. óta létező cégnek az utóbbi öt évben akkor kezdtek bevételei lenni, hogy először szerződött a Miniszterelnöki Kabinetirodával. És úgy tűnik, másnak nem is nagyon dolgoznak, mert a bevételei nem nagyon haladják meg a kormányzati megbízás összegeit. 2017-ben 7,2 millióra szerződtek a Miniszterelnöki Kabinetirodával és ennél 200 ezer forinttal nagyobb bevételük származott. 

Az első szerződésüket meghosszabbították 2018 áprilisáig és plusz 3,2 millióval megtoldották a 7,2 milliót. 2018-ban további 6,4 milliót kaptak a tárcától, vagyis a Miniszterelnöki Kabinetirodától kapott megbízási díjuk 9,6 millió, míg az egész éves árbevételük 10,1 millió volt, vagyis alig félmilliós egyéb bevétele volt a cégnek.

Tavaly is 9,6 millióért tanítottak és 10,1 milliós bevételt realizálhattak, vagyis tavaly ismét sikerült fél milliót Rogánékon kívül még összefusizniuk. Szerencsére idén sem kell új ügyfél után néznie a  Riverside Nyelvstúdiónak, mert két szerződést is kötöttek velük idén, az egyiket 1,6 millióról, és egy a témában kiírt közbeszerzési eljárás befejeztéig szólt. 

A kormány honlapján az újabb megbízásnak nincs nyoma, pedig a június végi feltöltés előtt két hónappal nyert újra a Riverside, ezúttal azonban szintet lépett és 18 millió 492 ezer forintról írt alá szerződést.

Ebből a megbízásból kiderül, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda három felső vezetője vesz részt a nyelvi tréningeken és az angol órákra munkaszüneti napokon is sor kerülhet. Az eljárás értékelésénél pedig szempont volt, hogy le lehessen mondani az órákat a kezdetük előtt akár félórával is, ami csak azért lehet problémás, mert a cég dunaújvárosi. 

Az Opten adatai szerint egyébként a társaságot, amióta ilyen sikeres Rada Réka tulajdonolja, akinek nincsen más vállalkozása és alapítása óta tulajdonos, de csak azóta van egyedül a cégben, hogy az felfutott. Vélhetően a kft. egyetlen alkalmazottja ő maga. Próbáltuk az ügyvezetőt elérni, de a cégnyilvántartásban szereplő e-mail cím már nem él, ha sikerül a nyomukra akadnunk, arról beszámolunk.