Rosszallást váltott ki az EU-ban Orbán „békemissziója”

HírKlikk 2024. július 8. 18:00 2024. júl. 8. 18:00

Orbán még alig egy hete vette át a soros elnökséget, de már a harmadik meglepő látogatást teszi, a kijevi és moszkvai „békemisszió” után ezúttal Pekingben.

A jobboldali politikus fontos kereskedelmi és beruházási partner Kína számára, ellentétben más európai kormányokkal, amelyek nem szeretnének továbbra is erősen függeni a világ második legnagyobb gazdaságától – emlékeztet a Reuters hírügynökség.

Az ukrajnai és oroszországi utazás erős rosszallást váltott ki az EU részéről. A kínai tárgyalás ugyanakkor közvetlenül megelőzi a NATO-csúcsot, ahol szó lesz az ukránoknak nyújtandó további katonai segítségről. 

Pekingbe a miniszterelnököt elkísérte Szijjártó Péter (ezzel magyarázható, hogy a külügyminiszter miért mondta le az utolsó pillanatban a hétfőre tervezett budapesti egyeztetést a német diplomácia vezetőjével, habár az eljárás mindenképpen roppant tapintatlannak minősül a diplomácia szabályai szerint – A szerk.)

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom