Schmuck Erzsébet: „az LMP mint ellenzéki párt megsemmisült”

HírKlikk 2024. augusztus 25. 06:00 2024. aug. 25. 06:00

A volt társelnök a szombati kongresszus után kilépett a pártból. Szerinte az LMP-t Ungár Péter teljesen leuralta.

„15 év után, a mai napon kilépek az LMP-ből. Ez a párt már nem zöld párt, és ellenzéki pártként is megsemmisült. Ezt a pártot Ungár Péter teljesen leuralta” –  írta a Facebook-oldalán Schmuck Erzsébet, a párt korábbi társelnöke és volt frakcióvezető-helyettese.

A politikus szerint sem a pártvezetés, sem a tagság nem vont le semmilyen következtetést abból, hogy az EP-választáson mindössze 0,87 százalékot kaptak.

„A mai kongresszus egyik meghirdetett napirendi pontja szégyent hozott az LMP- Magyarország Zöld Pártja nevére. Az előterjesztés szerint az LMP kilép az Európai Zöld Pártok szövetségéből. És ezt a kezdeményezést minden tiltakozásom ellenére az országos elnökség megszavazta. Akkor vajon hová fog tartozni az LMP, melyik pártcsaládhoz? Nem tudom a választ, de majd Ungár Péter előbb vagy utóbb megadja.

És még szólni kell néhány szót Vitézy főpolgármester-jelöltségéről. Ungár kezdeményezésére a párt dupla vagy semmit játszott. Veszített. Az utolsó két nap, amikor Bayer Zsolt és vezető fideszes politikusok kampányoltak Vitézy mellett, számomra rémálom volt. Az LMP, mint ellenzéki párt ezzel megsemmisült.”

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom