Semjén Zsolt hazudott az Országgyűlésben

HírKlikk 2018. szeptember 19. 06:55 2018. szept. 19. 06:55

Szilágyi György jobbikos parlamenti képviselő Semjén Zsolt vadászati kalandjairól kérdezett az Országgyűlésben az azonnali kérdések órájában hétfőn.

Szilágyi azt kérdezte: „Nem érzi úgy, hogy morálisan vállalhatatlan, hogy ilyen több milliós ajándékokat fogadjon el, és utána ott üljön a miniszterelnök mellett?”

A 444.hu idézte a legjobb részeket Semjén válaszából:

„Drága jó képviselő úr, ön valamilyen rejtélyes okból betegesen érdeklődik az én magánéletem iránt.”

„Maguk a svédek nyilatkoztak arról, hogy minden törvényes, szabályos és korrekt volt.”

„Luxusról különben szó sincsen, próbáljon ön egyszer egy légtérben öt, egyébként hótrészeg számival eltölteni néhány éjszakát, és akkor megtudja, hogy milyen azon a vidéken vadászni.”

„Amikor a szarvast viszi a helikopter, én természetesen ott sem voltam, tekintve, hogy nem én helikopterezem, hanem az adott szarvas.”

„Én soha senkinek nem intéztem semmit ilyen vonatkozásban.”

Semjén szerint miután a Jobbik és a Transparency International is feljelentéseket tett, már papírjuk van arról az ügyészségtől, a NAV-tól és a mentelmi bizottságtól is arról, hogy hazudnak, neki pedig igaza volt.

Semjén azon kijelentésére hivatkozva, miszerint „maguk a svédek nyilatkoztak arról, hogy minden törvényes, szabályos és korrekt volt”, az RTL Klub Híradója rákérdezett a svéd rendőrségnél, hogy valóban lezárták-e a nyomozást, ami az ügyben indult, hogy a miniszterelnök-helyettes vadász minőségében végzett ki egy magántulajdonban lévő rénszarvast. Válaszukból kiderült: nem zárták le az ügyet,

a nyomozás folyamatban van.

Így nyilván a svédek sem tudtak úgy nyilatkozni, hogy "minden törvényes, szabályos és korrekt volt". Hacsak nem az öt részeg számi az, akire Semjén hivatkozott...