Senkit nem hagynak az út szélén: akire nincs szükség, megölik

Föld S. Péter 2020. április 14. 05:33 2020. ápr. 14. 05:33

Kásler Miklós néhány nap leforgása alatt, koholt vádak alapján, két kórházigazgatót is menesztett. Nem véletlenül használjuk az ötvenes évek szófordulatát, mert amit a miniszternek kinevezett egészségügyi ámokfutó mostanság művel, történelmünk egyik legsötétebb korszakát juttatja eszünkbe. Mindeközben ugyanez a Kásler nevű illető, nyolc napot adott a kórházaknak arra, hogy a leendő koronavírusos betegek számára ágyaik hatvan százalékát felszabadítsák. Volt olyan hozzátartozó, aki nagypénteken tudta meg, hogy folyamatos (és szakszerű) ápolást igénylő beteg rokonát kedden kiteszik a kórházból, s ha a család nem viszi el, mentő szállítja haza.

Nagyobb a baj, mint gondolnánk. Negyvenezer kórházi ágyat igényelt az operatív törzs a békeidőkben is lepusztultnak számító egészségügyi intézményrendszertől. Nem kizárt, azért, mert ennyi betegre számítanak a közeli hetekben. Ezért a kapkodás, a sietség, ezért kell ágyhoz kötött, állandó felügyelet nélkül halálra ítélt betegeknek kitenni a szűrét, ezért nem fogadnak „normál” betegeket, ezért maradnak el műtétek, kezelések.

A betegségeknek nincs pártpreferenciájuk, így a kórházakból kidobott és otthoni ellátására szoruló páciensek (valamint kétségbeesett hozzátartozóik) között nyilván szép számmal vannak olyanok, akik idáig a Fidesz szavazói, szimpatizánsai voltak. Akiknek eddig mindent be lehetett adni, mert ha valami kellemetlenség adódott, akkor bűnbaknak ott voltak a bankok, Soros, a migránsok. Lehetett azzal etetni a megvezetett híveket, hogy Gyurcsány a hibás, újabban a fafejű brüsszeli bürokraták.

Mostantól ez nehezebb lesz. Olyan embereket is elküldenek ugyanis a kórházakból – sokukat a biztos halálba –, akik hozzátartozóikkal együtt, eddig mindennek tapsoltak, amit Orbán és a Fidesz tett. Nem rendítette meg őket a háromezer milliárdos magánnyugdíjpénztári vagyon ellopása, Semjén Zsolt, Rogán Antal és a többiek urizálása, Kósa Lajos 1300 milliárd forintos liezonja a csengeri örökösnőként elhíresült Szabónéval. Nem érdekelte őket, hogy elüldözték Magyarországról a CEU nevű egyetemet, hogy a parlamentben egy eszelős házmester osztja az észt, a Sándor Palotában pedig egy hallgatag horgász havi hárommillió forintért (plusz teljes ellátás) lógatja a lábát. Inkább rendes magyar emberek lopjanak tőlünk, minthogy jöttment idegenek, gondolhatták idáig a kórházból most kidobásra ítélt betegek és ápolásuk megoldhatatlansága miatt kétségbeesett hozzátartozóik.

Ha a kárvallottak ezt a mostani, népirtásnak is nevezhető gazemberséget is lenyelik, és az Orbán-rezsim ezt szintén megússza, akkor tényleg nincs miről beszélni. Akkor csak az van, hogy aki tudja, hogyan kell, halotti imát mormoljon az országért. Valahogy így: jó volt veled, Magyarország, büszkék vagyunk, hogy a kortársaid lehettünk.