Sokkal szigorúbb szabályokat javasol az MSZP az emberek biztonsága érdekében

HírKlikk 2020. november 4. 13:25 2020. nov. 4. 13:25

Továbbra is az emberek egészsége és létbiztonságának megteremtése a legfontosabb hazánkban – állítja Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója. Erről kedd este beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendégeként.

A lesújtó járványügyi helyzetben a kormány korlátozott időre a rendkívüli jogrend lehetőségét kéri a Parlamenttől. Ez többek közt azt jelenti, hogy a polgármesterek döntéseket hozhatnak a képviselő-testületek nélkül. A megadott 90 napos időkorlát a szocialisták szerint, azonban egyfajta visszautaló beismerés Orbán Viktor részéről. „Amit Miniszterelnök Úr bejelentett, az a beismerése tavaszi tévedésének, amikor időkorlát nélkül kérte a felhatalmazást – nem is támogattuk, ezt egypárti rendszerben erőltette át. Most ezen változtatott, de az idő dönti el, hogy ezt valóban arra akarja-e használni, hogy ebben a tényleg drámainak tűnő helyzetben a vírus ellen küzdjön, vagy pedig a demokratikus intézményeket kívánja továbbra is korlátozni. Mindenesetre, ez talán tárgyalási alap” – mondta Molnár Zsolt.

„A legfontosabb, hogy ha a miniszterelnök végre partnernek tekinti az ellenzéket, a választópolgárokat, a civileket, és vállvetve küzdünk a vírus ellen az emberi életekért, az helyes irány. Ám ha ismét ürügynek tekinti ingatlanpanama-gyanús ügyletekre, szállodaberuházásokra, áttekinthetetlen közbeszerzésekre, akkor résen leszünk és újraindítjuk a diktatúrafigyelőt” – állapította meg a rendkívüli jogrend 90 napra kért bevezetéséről.

A szocialista politikus elmondta, pártja szerint ezek szükséges, de közel sem elégséges intézkedések. „A szociális- és munkahelyvédelemről nincsen szó, nincs szó a táppénztől, a tesztelésről, tehát óriási hiányosságok vannak”.

Az MSZP közlekedési szigorító törvényjavaslatáról kérdezve elmondta, „Tragikus balesetek mutatnak rá, elfogadhatatlan, hogy rendszeresen jogosítvány nélkül vezessenek emberek akár évtizedeken át és ezt szabálysértéssel megússzák. Az, hogy valaki notóriusan szembehelyezkedjen egy bírósági határozattal, elfogadhatatlan, és a szabálysértésnek nincs visszatartó hatása, ezért bűncselekményi alakzatot javaslunk” – jelentette be.

„Ne felejtsük el, nagyon sokan halnak meg az utakon, ahol a gyorshajtás és az ittas vezetés a fő probléma. Nagyon bízunk abban, hogy mindenki támogatni fogja ezt, és eljutunk odáig, hogy a mi társadalmunkban a bíróság ítélete kötelező lesz; azt szeretnénk, hogy ne lehessen kibújni alóla” – emelte ki Molnár Zsolt.