Soros-bábnak nevezett EP-képviselőket a szlovén kormányfő

HírKlikk 2021. október 16. 05:00 2021. okt. 16. 05:00

Twitter-botrányba keveredett az uniós soros elnökségét ellátó szlovén miniszterelnök. Egy azóta törölt bejegyzésben a Soros-hálózat tagjának nevezte az országába látogató európai parlamenti delegáció tagjait, köztük a holland liberális Sophie in 't Veld-et.

Magyarország után Szlovéniát kereste fel az EP LIBE bizottságának küldöttsége, hogy a demokrácia állapotát vizsgálják. A szlovén miniszterelnök ebből az alkalomból olyan montázst posztolt, amely Soros György hálózatának tagjaiként ábrázol EP-képviselőket – írja az Euronews.

„Nagyon lehangoló, hogy kormánytagok ilyen vitákat kezdeményeznek, amelyek nem illenek a civilizált társadalomba. Az ilyen vita bizalmatlanságot, ellenségeskedést és zaklatást szül. Kétségeket és bizalmatlanságot gerjeszt az intézmények között" – mondta az ügyről Sophie in 't Veld.

A holland politikus szerint mindenkit megillet a szólás szabadsága a közösségi médiában, de a politikusoknak különleges felelősségük van ebben.

„Az emberek úgy használják a Twittert, ahogy csak akarják. A hatalmon lévőknek azonban különleges felelősségük van a közbeszéd minőségéért. Általánosságban azt gondolom, hogy a hatalmon lévőknek különleges felelősségük van a vita jellegét illetően" – mondta a holland EP-képviselő.

Janez Jansa nem kért bocsánatot, viszont a bejegyzést törölte. Több EP-képviselő antiszemitának és elfogadhatatlannak nevezte a posztot. A szlovén kormány az év végéig látja el az unió soros elnökségét.

Forrás: Euronews