Soros miatt támadják Balog S. Évát

Németh Péter 2019. április 23. 06:57 2019. ápr. 23. 06:57

Díjat kapott Soros György, a Ridenhour Bátorság díjat, amit Randy Fertel és alapítványa adományoz, és arról a Ron Ridenhour újságíróról nevezték el, aki annak idején feltárta az amerikai hadsereg Mai Lei-i vérengzését Vietnamban. A díjjal 10 ezer dollár jutalom jár.

Az elismerést Washingtonban adták át a magyar származású üzletembernek, aki az eseményen beszédet is mondott. A Népszava tudósítása szerint – többek között – a következőket mondta: - Vannak emberek, akik elég bátrak ahhoz, hogy kiálljanak és felemeljék szavukat az elszámoltathatóságért, az igazságért, az emberi méltóságért - mondta a Washingtonban rendezett díjátadót Soros György. Kitért rá, hogy szülőhazájában Orbán Viktor kormánya egyfajta szupergonoszt faragott belőle, aki a magyar nemzet feltételezett keresztény identitására tör.

Arról is beszélt Soros, hogy ő nem él Magyarországon, de például a Helsinki Bizottság és annak vezetője, Pardavi Márta, itt működik és él, neki kell elviselnie azokat a támadásokat, amelyeket a magyar kormánytól és az ő médiájától érik.

Soros, a szupergonosz a díjjal járó összeget azonnal felajánlotta, mégpedig a Hungarian Spectrum nevű angol nyelvű blognak, amelyet Balog S. Éva, a new yorki Yale egyetem nyugalmazott oktatója szerkeszt és ír, és akivel hírportálunk már készített korábban interjút. Balog S. Éva egyébként – amúgy 56-os menekült – tizenkét éve számol be a magyarországi eseményekről ezen a blogon, elemző a politikai helyzetet, bátor, elkötelezett, ugyanakkor elfogulatlan írásaiban.

A hír, miszerint Soros neki adományozza a 10 ezer dollárt, nagy meglepetésként érte, ahogy hírklikk.hu-nak fogalmazott.  „Hirtelen nagyon sokan akarják megtudni, mi is az a Hungarian Spectrum” – mondta, és azt is hozzáfűzte, hogy szinte azonnal megugrott az előfizetők száma is. „Most már csak a támadásokat várom – fogalmazott -, 2010 óta, azaz a Fidesz hatalomra kerülése óta, egyszer sem estek nekem, amit nem is értettem. Azt gondoltam, hogy a Hungarian Spectrum nem egy fontos orgánum, feltehetően azt sem tudták, hogy a blogom milyen sok helyre eljut. Ha ugyanis tudtak volna róla, bizonyosan támadják is. Mint ahogy most, hirtelen az origo.hu,. meg a Pesti Srácok rögtön beindultak ellenem. Azt írták, hogy a Hungarian Spectrum eddig is a Sorosé volt, ő finanszírozott engem. Bár csak tette volna – fűzte még hozzá mondandójához lakonikusan Balog S. Éva.

De hát tudjuk: a magasabb erkölcsű jobboldali sajtómunkásoknak (copyright by Kovács Zoltán) igazán nem gond egy jókorát hazudni, és azonnal sorosozni.