Spiegel: Orbán az Európai Unió árulójává vált, egy diktátor oldalán áll

HírKlikk 2023. december 17. 06:30 2023. dec. 17. 06:30

A legnagyobb német lap szó szerint azt írja: Orbán Viktor nyíltan aláássa az Európai Unió biztonságpolitikáját egy számára egzisztenciális kérdésben.

A Spiegel szerint Orbán „már nem is próbálja elkerülni azt a látszatot, hogy Putyin akaratát teljesíti. Orbán Viktor még az amerikai szenátus republikánus képviselőinél is lobbizott, hogy állítsák le az Ukrajnának nyújtott segélyeket. Jól tudva, hogy ez valószínűleg Putyin katonai győzelmét jelentené. Az árulás nagy szó, de itt helyénvaló: Orbán az Európai Unió árulójává vált."

Az Index által idézett lap azt is kiemeli, hogy Orbán Viktor – akinek országában az EU korrupcióellenes ügynökségének adatai szerint messze a legtöbb uniós forrást nyúlják le – komolyan panaszkodott az ukrajnai korrupcióra.

„Határozottan egy diktátor oldalán áll, aki erőszakkal akarja visszaszorítani a határokat Európa közepén. És hogy miért? Valószínűleg azt várja, hogy Putyin Ukrajna elleni agressziója sikeres lesz, és idejében a győztes oldalára akar állni. Hiszen Orbánnak a jövőben is szüksége lesz az olcsó oroszországi gázra, amely nélkül »korrupt rendszerét« az összeomlás fenyegeti, különösen, „ha az uniós támogatások a jövőben az eddiginél is szűkösebbek lesznek” – írják, majd kijelentik: egy ilyen országnak nincs helye az Európai Unióban.

Forrás: Index


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom