Szabadulása után presbiterré választhatta a Bicskei Református Egyházközség K. Endrét

HírKlikk 2024. február 29. 08:15 2024. feb. 29. 08:15

Az egyik jelölt állítólag kifejezte aggodalmát, de azzal nyugtatták, hogy K. Endre kegyelmet kapott és igaztalanul vádolták.

K. Endrét a szabadulását követően 2023 végén a bicskei református gyülekezet presbiterévé választották – írja a 444 két egymástól független forrásuk tájékoztatása alapján. A cikket szemléző rtl.hu szerint ők úgy tudják, hogy az egykori gyermekotthoni igazgatóhelyettes a napokban lemondott tisztségéről.

A presbitereket hat évre választják, a korábbi eseményről a Bicskei Református Egyházközség a Facebookon is beszámolt, de a 2023-as választásnak nyoma sem volt. A 444 többször beszélt Máté János bicskei református lelkésszel, de egyszer sem volt hajlandó elárulni, tényleg presbiternek választották-e K. Endrét. És miután az egyházmegyétől és a magától a magyar református egyháztól is újra a bicskei lelkészhez irányították a portál munkatársát, a kör bezárult.

A 444 mindenesetre úgy tudja, hogy K. Endre végül lemondott. Azt, hogy a presbiterek összetételében változás állt be, egy istentiszteleten is elmondták, de nevet ott sem ejtett ki a száján a lelkész. A 444 egyébként úgy tudja, hogy a presbiterválasztás előtt az egyik jelölt rákérdezett arra, hogy igaz-e a szóbeszéd, hogy K. Endrét korábban elítélték.

A tiszteletes erre állítólag azt mondta, hogy kegyelemet kapott és amúgy is igaztalanul vádolták.