Szabó Timea: kilencvenkilenc százalék helyett, egy százalék elit kapja a közös pénzt

HírKlikk 2021. május 17. 17:25 2021. máj. 17. 17:25

A Párbeszéd társelnöke szerint a jelenlegi kormány csak az egy százalék elitnek adja a közös pénzt, pedig szerinte azt az összeget a 99 százalékra kellene fordítani.

A Szabó Tímea az ATV Startban hosszabban beszélt a 99 Mozgalomról, ami a bizonytalanok, pártot nem választó, de változást akaró magyarok felé fordul.

A politikus hangsúlyozta, hogy nem „Karácsony-pártról” van szó és a főpolgármester tiltakozna is, ha így neveznék a mozgalmat, mert éppen az a cél, hogy ne egy egyszemélyi kultusz mentén épüljön fel a szervezet.

„Az ellenzéki pártoknak összesen van egy komoly bázisa, de ez jelenleg nem elég ahhoz, hogy leváltsuk az Orbán-kormányt, ezen túl kell nyúlnunk, ha úgy tetszik, hívjuk úgy, hogy a bizonytalanok felé, a pártot nem választók felé. Az olyanok felé, akik változást akarnak” – fejtette ki Szabó Tímea, és hozzátette, hogy erre szolgál a 99 Mozgalom.

A Párbeszéd társelnöke azt is elmondta, hogy elképzelhetőnek tartja egy esetleges ellenzéki győzelem esetén a progresszív adózás bevezetését.

„Ennél pazarlóbb kormány – amely csak annak az egy százalék elitnek adja a közös pénzünket – még nem volt az elmúlt harminc évben” – fogalmazta meg Szabó Tímea, hozzátette, hogy a felső egy százalékot meg lehetne adóztatni egy „Tiborcz-féle vagyonadóval”, míg a közös pénzt a 99 százalék érdekében felhasználni.

Forrás: atv.hu