Szabó Tünde: az utánpótlás-nevelés nemzeti ügy

HírKlikk 2020. január 22. 16:22 2020. jan. 22. 16:22

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nélkülözhetetlennek és példaértékűnek nevezte a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) munkáját, amelynek segítségével meg tudják szólítani a diákokat.

Az államtitkár az MDSZ szerdai tisztújító közgyűlésén megköszönte Balogh Gábor elnök és kollégái munkáját, hogy az ország minden részén elérik a fiatalokat.

Szabó Tünde kiemelte: az utánpótlás-nevelés nemzeti ügy, hiszen az egész ország érdeke, hogy a gyerekek mozgásgazdag életet éljenek. Ebben az életkorban kell eljuttatni őket a sportpályákra, mert a fiatalok ilyenkor a legaktívabbak.

„A felgyorsult, digitális világban még nagyobb a kihívás, hogy mi, sportvezetők megmutassuk nekik a helyes irányt" – mondta. Hozzátette: közös felelősség, hogy a testnevelési órákon vagy a szabadidős tevékenységekben a fiatalokat rávezessék a mozgás, a sport szeretetére.

„Annak érdekében, hogy a gyerekek sportolni kezdjenek, nekünk kell versenyeznünk értük, meggyőzni őket. Éppen ezért a kormány elkötelezett, hogy a jövőben is a szövetség segítségére legyen, nemcsak anyagilag, hanem létesítmények építésével" – közölte Szabó Tünde. Kiemelte: a XXI. században nagyon fontos, hogy az edzéseken is megfelelő körülmények és infrastruktúra várja a sportolni vágyó fiatalokat, illetve hangsúlyozta az MDSZ kezdeményezésére tavaly rendezett Európai Diáksportnap jelentőségét.

„A sportra nevelésben fontosak a hazai világversenyek is, amelyek szintén a fiatalok megszólítását szolgálják, mint például a jelenleg Budapesten zajló vízilabda Európa-bajnokság" – mondta Szabó Tünde.

Az MDSZ tisztújító közgyűlésén újabb négy évre elnöknek választották Balogh Gábort.

Forrás: MTI/Hírklikk