Szájer Józsefnek van képe az Aranybullát emlegetni

Föld S. Péter 2019. december 4. 15:25 2019. dec. 4. 15:25

„Annak az országnak, ahol először volt Aranybulla 1222-ben, annak nem kell elfogadnia semmiféle leckét bárki mástól – főleg nem pár évtizede alakult országok botcsinálta és ideológiailag vezérelt, tudatlan vezetőitől.” Az idézet Szájer Józseftől származik. A Fidesz politikusa a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott előadásában szórakoztatta ezzel az emelkedett gondolattal a megjelent fiatalságot. És ha már Szájer Magyarországot hozza fel a jogállamiság példájaként, emlékeztetnünk kell őt arra, hogy Európában Magyarországon vezették be először a numerus clausus néven ismert jogszabályt, amely a zsidók jogfosztottságát volt hivatott törvénybe iktatni. (A világon is egyedül Oroszország járt előttünk.) Miről beszélünk, Szájer úr?

Szájernek és a Fidesznek annyi köze van a jogállamhoz, hogy 2010 óta módszeresen a lebontásán munkálkodnak, és ha tehetnék, már régen sóval hintették volna be a helyét. Előbb egy bohócot, majd egy hallgatag horgászt neveztek ki köztársasági elnöknek (miközben megszüntették a köztársaságot), megnyirbálták a mostanáig Szájer felesége által vezetett bíróságok függetlenségét – amennyire csak tudták –, csorbították a sajtó szabadságát, fideszes pártkatonákkal pakolták tele az Alkotmánybíróságot és a médiahatóságot.

Erre hivatkozva kéri ki magának Szájer doktor, hogy bárki „leckét adjon” nekik jogállamiságból. Miközben valóságos tatárdúlás, amit Szájer és pártja a jogállamiság ellen elkövetett. Mert míg a cikkünk elején említett numerus clausus „csak” a zsidóságot hozta hátrányos helyzetbe, a Fidesz „Aranybullája”, a Szájer József iPad-ján íródott Alaptörvény, az egész nemzet jogfosztottságáról gondoskodott.