Szakadékba zuhant és meghalt Török Zsolt hegymászó

HírKlikk 2019. augusztus 18. 04:30 2019. aug. 18. 04:30

Holtan találták szombaton a Fogarasi havasok egyik szakadékában Török Zsolt aradi hegymászót - közölte a Digi24 hírtelevízió.

Az Aradon aradi hírportál jelentése szerint a 45 éves hegymászó három nappal ezelőtt indult el a Fogarasi-havasokba, hogy megmássza a 2535 méter magas Negoj (Negoiu) csúcsot. Napok óta nem adott életjelt magáról, ezért a családja riasztotta a hatóságokat. A hegyi mentők több csapata és egy helikopter is a keresésére indult szombaton. Testét a Negoj csúcs alatt, egy szakadékban találták meg. 

Adrian David, a Szeben megyei hegyi mentők vezetője valószínűnek tartotta, hogy Török Zsolt a Negoj meredek oldalán a mélybe zuhant.

Török Zsolt egy román expedíció élén 2013-ban megmászta a 8125 méteres Nanga Parbatot a Himalájában. Az útvonalon, amelyet választottak, addig még sem magyar, sem román expedíció nem járt sikerrel. Máig ez a romániai alpinizmus legnagyobb teljesítménye. 2015 tavaszán a Mount Everest megmászására készült, amikor az április 25-i nepáli földrengés által előidézett lavina az alaptáborban hagyott sátrát és teljes felszerelését elsodorta, ezért le kellett mondania a csúcs meghódításáról.

Forrás: MTI/Hírklikk