Szegény Orbán, egy migránst sem tudott mutatni Salvininek

Lendvai Ildikó 2019. május 5. 14:44 2019. máj. 5. 14:44

"Olasz-magyar két jó barát, együtt harcol s issza borát." Jó, a lengyelek is, de ez most aktuálisabb. Azért minden olasz nem barát, azok biztosan nem, akik Modenában tömegtüntetéssel fogadták Salvinit, és az egész tér a híres partizándalt, a Bella Ciao-t énekelte. Nem átallottak történelmük antifasiszta hagyományait fölelevenítve Salvini szélsőjobb stichjére utalni. Na de nekünk épp ezért barátunk, mármint már akinek. A kormányfőnek biztosan.

Ami teljesen ésszerű, hiszen a vak is láthatja, hogy a trikolórjaink ugyanilyen színűek. Épp csak fejre kell állni, és az olasz zászló máris magyarnak látszik. Salvini már csak ezért is a szögesdrót kerítéshez kapott meghívást, ami a kitüntető bizalom jele. Túl randa ahhoz, hogy idegenekkel bámultassuk. De még itt is megmutatkozott a lelki rokonság: Orbán és Salvini is megsimogatták a határőrök kutyáját. Ki a rendőrkutyát szereti, rossz ember nem lehet. Egyforma lelkesedéssel másztak fel a vadászlesre, illetve izé..., az őrtoronyba is migránst lesni, de azok már a látványuktól is megrémülhettek, mert nyomuk sem látszott.

Ha nem a bizalmasunkról volna szó, talán néhány közmunkást be lehetett volna öltöztetni, nyakukban olasz-magyar kétnyelvű táblával: "Migráns vagyok! Elveszem a munkahelyedet, nem tisztelem a kultúrádat, és ha emellett a sok strapa mellett marad időm, magamévá teszem a feleségedet!" 

De szoros testvéri kapcsolat esetén nincs szükség ilyen faksznikra, Hiszen mindkét barát enélkül is ugyanazt akarja: a bevándorlókra, menekültekre hivatkozva (akik szemben Magyarországgal, az olaszoknál legalább tényleg vannak), minden hatalmat a kezükbe venni, szétzilálni az olykor rájuk morgó Uniót, álnemzeti hőzöngéssel transzban tartani választóikat. 

Szép jövő. Ó, Bella Ciao....Csaó, szépségeim, mehetnétek már!.