Szél Bernadett: „kétszülőként” is iszonyú nehéz, hát még egyedül

HírKlikk 2021. március 21. 19:15 2021. márc. 21. 19:15

„Ma van az egyszülős családok napja: emlékeztetni szeretném a kormányt arra, hogy az egyszülőket a járvány duplán sújtja” – írta közösségi oldalán a független parlamenti képviselő.

Szél Bernadett Facebook-bejegyzésében felhívta a kormány figyelmét arra, hogy milyen nehéz helyzetbe kerültek azok a szülők, akik egyedül nevelik gyermeküket.

„Vegyék észre végre a Fideszben: „kétszülőként" is iszonyú nehéz most, hát még úgy, hogy egy keresetből él a család, egy szülő kell, hogy dolgozzon és intézze a gyermeke távoktatását úgy, hogy a nagyszülőkre most nem számíthat. Rengetegen fordultak hozzám, bemutatva a problémát – ezek a családok a lehetetlent teljesítik nap mint nap. Segítsen végre a kormány!” – fogalmaz a képviselő.

A független képviselő nem csak a problémát mutatta be, de annak megoldására is adott tippet a kormánynak.

„Teszek is egy konkrét, egyszerűen kivitelezhető és gyors intézkedésre javaslatot: duplázzák meg a családi pótlékot, ez komoly segítség lenne az egyszülős családoknak is!” – olvasható a bejegyzésben.

„A járvány miatt ez most kiemelten aktuális, de 13 éve nem emelkedik, mára értékének 33 százalékát elveszítette, és az egyszülősök esetében minimálisan, 1500 (!!!) forinttal differenciál. Pedig már a járvány előtt is szegénységben élt az egyszülős családok közel fele!” – részletezi Szél, aki hozzáteszi, hogy ezen a javaslaton kívül is rengeteg más megoldással is lehetne segíteni az egyszülős családoknak, többek között gyorssegélyekkel, a bölcsődei gondozási díj eltörlésével, meghosszabbított és megemelt álláskeresési járadékkal, a rugalmas munkavégzés támogatásával, munkahelyi kedvezményekkel, lakásfenntartási támogatással.

Forrás: Facebook