Szél Bernadettet is támogatja a Jobbik az előválasztáson

HírKlikk 2021. május 8. 14:15 2021. máj. 8. 14:15

Szél Bernadettet támogatja a Jobbik az őszi ellenzéki előválasztáson Pest megye 2-es számú választókörzetében – jelentette be ma délelőtt a Facebook-oldalán Jakab Péter pártelnök. Ez azt jelenti, hogy a Jobbiknak nem lesz jelöltje a Momentum színeiben induló parlamenti képviselővel szemben.

„Ha van ellenzéki képviselő, aki megérdemli a Jobbik támogatását, az Szél Bernadett. A közélet megtisztításáért végzett küzdelme, szakmaisága és alázata példamutató, szükség van rá az új országgyűlésben” – számolt be Jakab lépéséről a Blikk.

Szél Bernadett szintúgy a Facebook-on reagált. Azt írta, szórólapozás közben érte Jakab bejelentésének híre: „Köszönjük Péter, egyrészt bevallom, jól is esett, amit kiírtál, másrészt több jobbikos képviselővel és taggal, szimpatizánssal vagyunk kölcsönös tiszteleten alapuló, egymást támogató kapcsolatban: jó és jó is lesz együtt dolgozni Magyarországért a most induló kemény időszakban” – fogalmazott.

Szél Bernadett támogatása beleillik az elmúlt hetek jobbikos mintájába, hiszen több erős jelölt mögé beállt már az ellenzéki előválasztásra készülve. Budapest 10-es számú választókörzetében Szabó Tímeát (Párbeszéd) támogatja, aki 2018-ban már megnyerte ott a választást. Csongrád megye 4-es választókörzetében Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterre (Mindenki Magyarországa Mozgalom) esett a választásuk.

A fentieken kívül Kunhalmi Ágnes (MSZP) és Demeter Márta (LMP) ellen sem indítanak jobbikos jelöltet Budapesten.

Forrás: Blikk