Szélsőjobber sztárparádé a Budapesti Demográfiai Csúcson

Föld S. Péter 2021. szeptember 22. 18:00 2021. szept. 22. 18:00

A családbarát magyar kormány 2015 óta kétévente rendezi meg a Budapesti Demográfiai Csúcs nevű összejövetelt. Az idén tehát negyedik alkalommal kerül sor a jeles eseményre, amelynek beköszöntőjét Novák Katalin családügyi miniszter a következő szavakkal kezdi: „Isten hozta a családbarát gondolkodókat, döntéshozókat Budapesten, Magyarországon, ahol hiszünk abban, hogy erős családok nélkül nincs jövő.”

Olyan családügyi tótumfaktumok fémjelzik a konferenciát, mint a szerb elnök, a szlovén, a lengyel miniszterelnök és természetesen a mi fiúnk, Orbán Viktor, magyar miniszterelnök is tiszteletét teszi a rendezvényen. A hírek szerint a volt izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu is hivatalos az összejövetelre, ám ezt az információt hivatalosan nem erősítették meg. (Igaz, nem is cáfolták.)

A családbarát magyar kormány tehát tárt karokkal várja Budapestre a családbarát gondolkodókat és döntéshozókat. Igaz, nem mindegyiket, merthogy a családokról nemcsak Orbán és a hozzá hasonló politikusok szoktak gondolkodni és döntést hozni. Vannak a világon, akiknek más a véleményük a családról, mint a magát a családok barátjaként beállító magyar kormánynak. Ők azonban nem kaptak meghívást a rendezvényre, pedig, elmondhatták volna, hogy bár a magyar Alaptörvénybe beleírták, hogy az apa férfi, az anya nő, a család fogalma ennél jóval tágabb és sokszínűbb.

Az eseményen a politikusok mellett olyan nemzetközi nagyágyúk is részt vesznek, mint a francia a szélsőjobboldali Nemzeti Tömörülés vezetőjének, Marine Le Pennek az unokahúga, Marion Maréchal. Utóbbi hölgy az azonos neműek házasságának egyik leghangosabb ellenzője Franciaországban. De ebben a szélsőjobber világban nála is nagyobb sztár az ugyancsak francia Éric Zemmour pubilicista, aki hazájában ugyanúgy a párt szellemi verőlegénye, mint idehaza Bayer Zsolt, annyi különbséggel, hogy írásaiban – a neves magyar kollégával ellentétben – kerüli a négybetűs, nyomdafestéket nem tűrő szavak használatát. Zemmour ellen egyébként több elmarasztaló bírósági ítélet is született rasszista kijelentései miatt, de – és ezt Novák Katalin, valamint nőtársai figyelmébe ajánljuk – a nők szerepéről is érdekesen gondolkodik. Szerinte a nők nem alkalmasak arra, hogy a politikában vezető szerepet játsszanak, s a legszívesebben azokat az időket hozná vissza, amikor „egy fiatal buszsofőr anélkül foghatott meg egy formás női feneket, hogy attól kellett volna tartania, hogy feljelentik szexuális zaklatásért.” (Nem vagyunk prűdek, egy formás női hátsó megfogása távolról sincs ellenünkre, de csak abban az esetben, ha a formás női fenék tulajdonosa párkapcsolat minőségben hozzánk tartozik, és beleegyezett a megfogásba.)

A fenti nevekből nagyjából kitalálható, hogy mi várható a családbarát magyar kormány által rendezett IV. Budapesti Demográfiai Csúcson. Csúcsra lesz járatva minden, amit Orbán Viktor és kormánya ez ügyben képvisel, vagyis, a családbarát magyar kormány ország-világ előtt demonstrálhatja, hogy a családok barátja. Igaz, egyelőre nem minden családé – talán egyszer, a távoli jövőben ennek is eljön az ideje –, egyelőre be kell érnünk azzal a néhány családdal – Mészárosékkal, Tiborczékkal, Garancsiékkal, Szijjékkal és a többiekkel –, akikkel az Orbán-kormány valóban baráti viszonyt ápol.

A magyar családok döntő többsége viszont – akik elmulasztottak Orbán-közeli családokká válni – rendre kimarad a jóból. A családi pótlékot a NER regnálása óta nem emelték, igaz, Mészárosék és a többiek erre nem is szorulnak rá. Róluk másként gondoskodik a családbarát magyar kormány, többnyire évtizedekre titkosított, zsíros állami megrendelések formájában.