Szentkirályi Alexandra méhlegelőt kaszált vegyvédelmi ruhában

HírKlikk 2024. április 30. 19:00 2024. ápr. 30. 19:00

„Bár fideszes politikusokra tényleg jellemző, hogy nagyokat szoktak kaszálni, ez most (sem) jött össze" – írta Karácsony Gergely Facebook oldalán, miután megnézte egyik kihívója, Szentkirályi Alexandra hétfői „kaszálását". A főpolgármester szerint a volt kormányszóvivő egy méhlegelőnek esett neki, mert gazosnak ítélte azt.

A – ki tudja miért – vegyvédelmi ruhában végrehajtott művelet egy fővárosi kijelölt méhlegelőn történt, a Kerepesi út osztósávjában, ahol a biodiverzitás háromszorosára nőtt az elmúlt években. Most sikerült belevágni a virágba is, igazán kár – írta közösségi oldalán Karácsony Gergely.

A főpolgármester elmagyarázta, hogy az útpályát elválasztó úgynevezett osztósáv – vagyis olyan zöldfelület, amelyet a forgalom miatt nem lehet használni kutyasétáltatásra, játszótérnek vagy bármire –, éppen arra szolgál, hogy vadvirágossá alakuljon át.  Már ha neki nem esik valaki kaszával…" – jegyezte meg a főpolgármester.

Majd hozzátette, az itt kialakult biodiverzitás lassan elnyomná azt az egérárpának nevezett növényt, amit lekaszált és csokorba csomagolt az ex kormányszóvivő. „Kedves lenne, ha nem lenne káros, hiszen azzal, hogy lekaszálta, segített neki megerősödni. Ugyanis az egérárpa akkor győz a többi vadvirág felett, ha folyamatosan zavarják a területet, például felkészületlen politikusok."

Karácsony Gergely arra kérte a főpolgármester-jelöltet, hogy „bugyuta lejárató akciók helyett" inkább segítsenek a beporzó rovaroknak, hogy a növényzet hűteni tudja egy picit a várost így a klímaváltozás idején.

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom