Szentkirályi Alexandra: új bevásárlólista segíti az olcsó vásárlást

HírKlikk 2023. szeptember 2. 13:20 2023. szept. 2. 13:20

Új, bevásárlólista funkció segíti a vásárlást az online árfigyelőn, amelynek hatékonyságát bizonyítja, hogy indulása óta 62 termékkategóriából 52-ben átlagosan hét százalékkal csökkentek az átlagárak – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szombati online videójában.

A kormányszóvivő felidézte: július elsejétől elérhető az online árfigyelő, amelynek segítségével össze tudjuk hasonlítani 62 termékkategória árait.

Az új, bevásárlólista funkció segítségével az általunk keresett termékeket berakhatjuk egy kosárba, és azok árait napról-napra össze tudjuk hasonlítani, ennek alapján ott vásárolhatunk, ahol a legalacsonyabbak az árak – tette hozzá a Facebook-oldalán Szentkirályi Alexandra.

Kiemelte, a platform indulása óta a tojás átlagára csaknem 30 százalékkal, a spagettié több mint 22 százalékkal, a lisztek és a zöldség átlagára pedig 16 százalékot meghaladó mértékben csökkent.

Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke a bevásárlólista funkció használatát bemutatva azt mondta, hogy ez rendkívül egyszerű: a felhasználó a terméket bevásárlólistára teheti, akár többet is. A végén a rendszer összegzi boltonként, és a végösszegeket is megmutatja.

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom