Szerdán kezdeményezi az MSZP a nemzeti üdülési program haladéktalan tárgyalását

HírKlikk 2020. június 22. 11:38 2020. jún. 22. 11:38

Már szerdán kezdeményezi az MSZP a kormánypárti többségű házbizottságnál a múlt héten a párt által benyújtott nemzeti üdülési program azonnali tárgyalását. A cél az, hogy a kormányközeli szállodásoknak szétszórt milliárdokból vendégéjszakák formájában jusson a magyar családoknak is – erről tartott sajtótájékoztatót Molnár Zsolt, az MSZP képviselője hétfőn Budapesten, az EMMI székháza előtt.

„A következő napokban, hetekben eldől, hogy kinek fontosak a magyar családok, hiszen tudható, hogy a mostani magyar kormány eddig 83 milliárd forintot osztott szét szállásfejlesztésre, és a következő tíz évben 600 milliárdot fog újra szétosztani. A Magyar Szocialista Párt törvényjavaslatot nyújtott be, hogy ennek 50 százalékát a szálláshelyek adják vissza vendégéjszakában, és ezeket a nemzeti üdültetési program nyilvános pályázaton ossza szét a rászoruló családoknak” – emlékeztetett Molnár Zsolt. Jelezte, az MSZP a koronavírus-járvány alatt a frontvonalban dolgozók családját, illetve a különösen nehéz sorsú gyermekeket és szüleiket részesítené előnyben a pályázaton.

„A Magyar Szocialista Párt szerdán kezdeményezi, hogy a házbizottság rendkívüli eljárásával már a jövő héten tárgyalhassa az Országgyűlés ezt a törvényjavaslatot. Ehhez természetesen szükséges a kormánypártok hozzájárulása” – ismertette a párt budapesti elnöke.

Molnár felmutatta a Nemzeti üdülési program tábláját, amelyet az MSZP kvázi a kormány helyett készíttetett és az EMMI kapuja mellé tartotta. „Ennek a táblának itt lenne a méltó helye, itt, a minisztérium falán. Ide lehetne elhelyezni abban a pillanatban, amint a Magyar Országgyűlés ezt megszavazza. Innentől fogva működhetne ez az alap, működhetne ez a program, és valóban a magyar családok számára kedvező döntés születhetne. Bízunk benne, hogy mindenki érzi ezt a felelősséget, és hogy mindenki a magyar családok és a magyar gyermekek javát akarja”.