Szétszakadt a zuglói Momentum

HírKlikk 2024. február 20. 15:24 2024. feb. 20. 15:24

Pártja szövetségi politikája miatt lépett ki a Momentumból Kisné Szivcsovics Nikolett zuglói önkormányzati képviselő. A Momentum elnökségének írt levele szerint vállalhatatlan, hogy a párt választási szövetséget kötött a korábban jogerősen elítélt Várnai Lászlóval.

„Hosszas gondolkodás után, úgy döntöttem, hogy a mai napon kilépek a Momentumból. Lemondok helyi elnökségi tagságomról és kiülök a helyi Momentum frakcióból” – írta levelében Kisné, aki 2019-ben egyéni mandátumot szerzett Zuglóban az önkormányzati választáson.

Döntésének oka, hogy a zuglói Momentum választási szövetséget kötött a Civil Zugló Egyesülettel, amelynek vezetője Várnai László önkormányzati képviselő. Várnait 2017-ben azért zárták ki akkori pártjából, az LMP-ből, mert tanúk állították, hogy bántalmazta akkori élettársát. Várnait végül garázdaságért ítélték el.

A Momentumot hét év után elhagyó Kisné úgy fogalmazott, hogy a többszörösen elítélt Várnai László személye és személyisége erodálja a Momentum hitelét és az övét is.

Kisné Szivcsovics Nikolett szavainak különös súlyt ad, hogy az önkormányzati ciklus kezdete óta ő Zugló esélyegyenlőségi tanácsnoka. „Bántalmazottként és a bántalmazottakért kiálló emberként, nőként sem tehetem meg, hogy odaállok olyan valaki mellé, akinek a neve egybeforrt a partnerbántalmazással. Nem tudnék sem tükörbe, sem a bántalmazott sorstársaimnak a szemébe nézni!”olvasható a Facebookon közzétett levélben.

Azt írja, nem tud és nem is akar együtt kampányolni Várnai Lászlóval, aki állítása szerint a vele szemben indult fideszes lejárató kampányt is generálta. Kisné Szivcsovics Nikolett az önkormányzati ciklus hátralevő részében független képviselőként folytatja a munkáját, ez egyben azt is jelenti, hogy Zuglóban megszűnik a Momentum frakciója. 

Forrás: Facebook