Szétverték a szállításukra küldött buszokat a Fradi-szurkolók Miskolcon

HírKlikk 2023. október 26. 11:45 2023. okt. 26. 11:45

Kitört ablak és ajtóüvegek, megrongált burkolatok - több autóbuszt is megrongáltak, ezzel milliós nagyságrendű kárt okoztak a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt-nek a Fradi szurkolói múlt vasárnap.

Október 22-én fogadta a DVTK az FTC-t, a stadionban több mint tizenkétezer néző szurkolta végig a mérkőzést. A Fradi végül győzött, a szurkolók pedig a minap.hu cikke szerint nem megszokott módon ünnepeltek: szétverték a buszokat, amelyekkel az MVK szállította őket a DVTK stadion és a Tiszai pályaudvar között.

Az FTC különjáratként kilenc autóbuszt bérelt az MVK-tól, ennyi járműre volt szükség, hogy a MÁV különjáratával érkező mintegy ezer szurkolót el tudják szállítani.

Juhász János villamosközlekedési igazgató szerint  már a stadion felé vezető út sem volt egyszerű, a kilencből hét autóbusz már az oda úton megsérült. „Három autóbuszon ablaküvegek törtek ki, a többi járművön pedig a belső térben keletkeztek sérülések, az üléseket, a belső burkolatokat rongálták meg ezek az emberek” 

A kár milliós nagyságrendű, amit az igazgató szerint a szerződés értelmében az FTC-nek kell megtérítenie. Mint mondta: a kárösszeget mindenféleképpen be fogják hajtani rajtuk. Juhász János hozzátette, a hazai szurkolókat nyolc villamossal és két autóbusszal szállították el a meccs helyszínéről. A drukkerek pedig fegyelmezetten vették igénybe az MVK járatait, azokon semmilyen kár nem keletkezett.