Szijjártó elismerte, hogy ott ebédelt, ahol a helikoptert fényképezték

HírKlikk 2020. szeptember 25. 21:22 2020. szept. 25. 21:22

Ennek ellenére kikérte magának, hogy szórakozásból használná a rendőrségi helikoptert. Szerinte az munka volt.

Egy sajtótájékoztatón kérdezte meg Szijjártó Pétert az RTL Klub riportere arról, nem vet-e rossz fényt a Fidesz által hangoztatott plebejus kormányzásra, illetve személy szerint a miniszterre, hogy többször is rendőrségi helikopterrel közlekedik, és egyszer egy szekszárdi borászat udvarán szállt le. A miniszter elismerte, hogy járt a Bodri pincészetben, de a helikopterhasználat miatti támadásokat méltatlannak tartja.

Nem szórakozásról van szó, hanem munkáról – érvelt a külügyminiszter, aki idén hétszer használta a rendőrség helikopterét, a kormánytagok közül egyedüliként.

Mint arról mi is beszámoltunk, egy szemtanú szerint, Szíjjártó nem Őcsényben szállt le a helikopterrel – amikor Tolnára ment egy propaganda eseményre –, hanem a szekszárdi Bodri borászat lóistállójának karámjában... A miniszter ezután fideszes politikusokkal és meghívott vendégekkel együtt elköltött egy ebédet a borászat elegáns Optimus éttermében. Ezért kellett tehát a rendőrség VIP helikopterével lesietni és csak utána az üresen odaküldött Mercedesbe átülni.

Forrás: RTL