Szijjártó Péter ebédelni is helikopterrel ment egy szemtanú szerint

HírKlikk 2020. szeptember 24. 11:30 2020. szept. 24. 11:30

Egy szemtanú szerint, Szíjjártó nem Őcsényben szállt le a helikopterrel – amikor Tolnára ment egy propaganda eseményre –, hanem a szekszárdi Bodri borászat lóistállójának karámjában... A miniszter ezután fideszes politikusokkal és meghívott vendégekkel együtt elköltött egy ebédet a borászat elegáns Optimus éttermében. Ezért kellett tehát a rendőrség VIP helikopterével lesietni és csak utána az üresen odaküldött Mercedesbe átülni.

A szemtanú beszámolójáról Hadházy Ákos független parlamenti képviselő írt a Facebook oldalán, hangsúlyozva, hogy az információt képek is bizonyítják. 

Hadházy két hete írásbeli kérdéssel fordult a Külügyminisztériumhoz, hogy valóban Szíjjártó ment-e a rendőrségi luxushelikopterrel ebédelni, de még nem kapott választ.

A továbbiakban a képviselő posztját idézzük változtatás nélkül: 

„Egy másik kérdésemre ugyan jött „válasz”, de csak annyi derült ki belőle, hogy a külügy teljes erővel megpróbálja eltitkolni, hányszor helikopterezett a miniszter. Pedig a jelek szerint, Szíjjártó még haza is helikopterrel jár. Egy dunakeszi lakos ugyanis arról számolt be, hogy csak ő négy alkalommal volt szemtanúja annak, hogy a dunakeszi reptéren megjelennek az állami Mercedesek, majd megérkezik helikopterrel a miniszter úr és onnan autóval megy tovább – nyilvánvalóan haza... A mellékelt képek egy ilyen alkalommal készültek. A távoli fotókon nagy fekete limuzinok és a rendőrségi géphez hasonlító helikopter látszik a dunakeszi sport-reptéren.

A külügyminisztérium szerint Sz. csak akkor helikopterezik, ha ez a munkájához szükséges. Hazamenni viszont biztosan nem így kellene, és Pesttől 150 kilométerre, autópályán megközelíthető vendéglőhöz sem a helikopter-Mercedes kombó az elfogadható... Ki fogom perelni a minisztériumtól az adatokat, mert ha egy külügyminiszter helikopterrel megy egy 150 kilométeres, végig autópályán vezető útra és dunakeszi otthonába is, az nem csak erkölcsi, de törvényességi aggályokat is kelt."

A szemtanú alábbi fotóján Szijjártó helikoptere látható a Bodri borászatnál:

 

Forrás: Facebook