Szijjártóék technikai okokra hivatkozva mondták le a találkozót német kollégájukkal

HírKlikk 2024. július 6. 11:50 2024. júl. 6. 11:50

Szijjártó Péter hétfőn találkozott volna Budapesten Annalena Baerbock német külügyminiszterrel, de a Külügyminisztérium szerint a miniszter naptárjában előre nem látható változás történt.

Kútba ugrott Annalena Baerbock német külügyminiszter budapesti útja, erősítette meg a Reuters értesülését a német külügy a der Spiegelnek. „Megdöbbenésünkre a magyar fél péntek este rövid határidővel lemondta Szijjártó Péter külügyminiszternek Baerbock külügyminiszterrel való, valójában hétfőre tervezett budapesti találkozóját. Az utazást egy későbbi időpontban átütemezik” – írták.

Hozzátettették, „Orbán Viktor miniszterelnök meglepő és koordinálatlan moszkvai útja miatt nagyon fontos lett volna egy komoly és őszinte személyes megbeszélés a két külügyminiszter között. Sajnáljuk a lemondást.”

A Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóosztálya a HVG-vel közölte: a miniszter naptárjában történt – előre nem látott – változás. Hangsúlyozták, a KKM reméli, hogy az új időpontról szóló egyeztetések minél előbb sikerrel zárulnak – foglalta össze a hvg.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom