Szikora Róbert: élő téglája vagyok az egyháznak

HírKlikk 2020. március 3. 08:47 2020. márc. 3. 08:47

Szikora Robit felkérték az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus arcának.

A nemzetközi rendezvényen, szeptember 13–20. között, a katolikus egyház tanítása szerint, az oltári szentségben jelen lévő Jézus Krisztust hirdetik és ünneplik. Szikora Robit a kongresszus sajtófőnöke kereste meg, hogy együttműködésre kérje.

– Váratlanul hívott fel, pont a születésnapomon – mesélte a Borsnak. – Úgy éreztem, ez óriási ajándék valahonnan fentről. Találkoztunk, elmondta, hogy én lennék a rendezvény egyik nagykövete, az arca. Az előmunkálatokban is részt vehetek, mint hitvalló, tanúságtevő. 

Robi több rendezvényen is részt vett, karácsonykor például a Vörösmarty téren gyűltek össze, legutóbb pedig egy hete Esztergomban járt.

– Ott Böjte Csabával találkozhattam. Gyerekkorom óta vallásos vagyok, nemes feladatnak érzem. Boldogan segítek, hiszen élő téglája vagyok az egyháznak. Sok feladatom lesz, de erről még nem tudok beszélni.

A zenész felidézte a lapnak azt a 48 évvel ezelőtti pillanatot is, amikor megerősödött a hite.

– 1972-ben a Ferm együttesben játszottam, nyár volt, majd negyven fokos hőség. Elmentem a siófoki nagytemplom előtt, amikor azt mondta a kis angyal bennem, hogy használd ki, bent hűvös lehet. Bementem, mint egy előkelő idegen, aki csak úgy nézelődik. Járogattam templomba, de addigra kiszáradt a hit bennem. Néztem a szobrokat, beültem a padba, és egyszer csak arra eszméltem, hogy térdelek, és azt hajtogatom: ne haragudj, bocsáss meg, szeretlek. Ezt ismételgettem, mint egy imamalom, ez jött a szívemből. Ez a legsűrűbb gyónás személytől személyig. Ez volt az első megtérés. Hatalmas ereje volt, nem tudom elfelejteni. Más ember jött ki a templomból.

Forrás: Bors